JAVNI KONKURS ZA FINANSIRANJE, ODNOSNO SUFINANSIRANJE MERA, AKTIVNOSTI I PROGRAMA U OBLASTI SOCIJALNE ZAŠTITE

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju raspisuje Javni konkurs za finansiranje, odnosno sufinansiranje mera, aktivnosti i programa u oblasti socijalne zaštite.

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju će u skladu sa Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu Autonomne Pokrajine Vojvodine za 2013. godinu za realizaciju Programa unapređenja socijalne zaštite u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini u 2013. godini, finansirati, odnosno sufinansirati  postojeće usluge socijalne zaštite, programe podrške, mere i aktivnosti ustanova socijalne zaštite i pružaoca usluga socijalne zaštite-udruženja građana u ukupnom iznosu od 35.000.000,00 dinara, čiji je cilj podsticaj, razvoj i unapređenje kvaliteta postojećih usluga socijalne zaštite kojima se obezbeđuje pružanje adekvatne, kvalitetne usluge u skladu sa specifičnim potrebama korisnika- dece, mladih, odraslih i starih.

 

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju dodeljuje sredstva po ovom konkursu za realizaciju Programa unapređenja socijalne zaštite na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine u 2013. godini, za finansiranje, odnosno, sufinansiranje postojećih usluga socijalne zaštite, programa podrške, mera i aktivnosti, čiji je cilj podsticanje, razvoj i unapređenje kvaliteta postojećih usluga socijalne zaštite kojim se obezbeđuje pružanje adekvatne, kvalitetne usluge u skladu sa specifičnim potrebama korisnika – dece i mladih: bez roditeljskog staranja ili u riziku od gubitka roditeljskog staranja; sa smetnjama u razvoju; u sukobu sa roditeljima, starateljim i zajednicom; žrtve zlostavljanja i zanemarivanja; nasilj i eksploatacije i žrtve trgovine ljudima, odraslih i starih: čije je blagostanje, bezbednost i produktivan život u društvu ugrožen rizicima usled starosti, invaliditeta, bolesti, porodičnih i drugih životnih okolnosti, u ukupnom iznosu od 35.000.000,00 dinara od čega:

  • ustanovama socijalne zaštite u iznosu od 25.000.000,00 dinara;
  • pružaocima usluga socijalne zaštite-udruženjima građana u iznosu od 10.000.000,00 dinara

Finansirati, odnosno sufinansirati će se postojeće usluge socijalne zaštite, programi podrške, mere i aktivnosti čiji je cilj podsticaj, razvoj i unapređenje kvaliteta postojećih usluga socijalne zaštite kojima se obezbeđuje pružanje adekvatne, kvalitetne usluge u skladu sa specifičnim potrebama navedenih korisnika i to sledećih usluga: dnevne usluge u zajednici i druge aktivnosti koje podržavaju boravak korisnika-dece, mladih, odraslih i starih u porodici i neposrednom okruženju; usluge podrške za samostalan život i druge vrste podrške neophodne za aktivno učešće korisnika-dece, mladih, odraslih i starih u društvu; savetodavno-terapijske i socijalno-edukativne usluge i  poboljšanje i unapređenje kvaliteta usluge smeštaja u skladu sa specifičnim potrebama korisnika.

Pravo učešća na konkursu imaju ustanove socijalne zaštite čije je sedište na teritoriji Autnomne Pokrajine Vojvodine i pružaoci usluga socijalne zaštite – udruženja građana upisani u registar kod nadležnog organa za programe koji se realizuju na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine. Na konkursu ne mogu učestvovati: fizička lica, indirektni korisnici budžeta Autnomne Pokrajine Vojvodine, privredni subjekti i drugi korisnici čije je finansiranje uređeno aktima koje donosi ili na njih daje saglasnost Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine ili Vlada Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Prijava na javni konkurs podnosi se u jednom primerku isključivo na obrascu prijave koja se može preuzeti na internet stranici Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju www.zdravstvo.vojvodina.gov.rs i u Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina broj 16, II sprat, kancelarija br. 47 (telefon: 021 487 4400). Uz prijavu podneti i sledeću, obaveznu, dokumentaciju: fotokopiju potvrde o registraciji kod nadležnog organa, fotokopiju potvrde o poreskom identifikacionom broju, fotokopiju OP obrasca (overeni potpisi lica ovlašćenih za zastupanje) i fotokopiju izvoda iz Statuda u kome je utvrđeno da se ciljevi ostvaruju u oblasti u kojoj se programi realizuje.

Prijave podneti Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, Bulevar Mihajla Pupina br. 16, 21000 Novi Sad, poštom ili lično na Pisarnici pokrajinskih organa uprave u zgradi Vlade Autnomne Pokrajine Vojvodine, Bulevar Mihajla Pupina br. 16, 21000 Novi Sad, sa naznakom: „Za konkurs“. Neblagovremene i nepotpune prijave, prijave koje nisu podnete od ovlašćenih lica, prijave koje nisu predmet javnog konkursa neće se razmatrati.

Neće biti uzete u razmatranje prijave podnosilaca kojima su dodeljivana sredstva Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju koji nisu u roku, utvrđenim ugovorom, dostavili izveštaj o namenskom utrošku sredstava sa dokumentacijom. Konkursna dokumentacija se ne vraća.

Rok za podnošenje prijava je 11. jul 2013. godine.

Za sve dodatne informacije obratite se: Gorica Maksimović, telefon 021/487-4319,      e-mail:gorica.maksimović@vojvodina.gov.rs i Andreja Stajšić, telefon 021/487-4400,       e-mail:andreja.stajsic@vojvodina.gov.rs

izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002