KONKURS ZA SUFINANSIRANJE PROJEKATA OČUVANJA I NEGOVANJA MEĐUNACIONALNE TOLERANCIJE U VOJVODINI U 2013. GODINI

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice raspisuje konkurs za sufinansiranje programa, projekta i aktivnosti koje za cilj imaju očuvanje i negovanje međunacionalne tolerancije u Vojvodini u 2013. godini, u okviru projekta „Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini“.

Ukupan iznos sredstava je 13.435.000,00 dinara.

 

Sredstva će biti dodeljena za sufinansiranje programa, projekata i aktivnosti organizacija, udruženja i asocijacija, koje imaju za cilj afirmaciju vrednosti multikulturnog društva i očuvanje i negovanje međunacionalne tolerancije u Vojvodini u 2013. godini, namenjenih naročito za:

  • unapređenje produkcije i produkciju televizijskog i radijskog programa, internet prezentacija, drugih oblika elektronskih prezentacija, štampanih propagandnih aktivnosti, aktivnosti u štampanim medijima i drugih oblika medijskih aktivnosti;
  • izdavanje knjiga, brošura, časopisa ili drugih publikacija neprofitnog karaktera;
  • organizovanje seminara, konferencija i drugih oblika naučnih i edukativnih skupova;
  • organizovanje kulturnih, obrazovnih, sportskih i drugih manifestacija.

Na konkurs se mogu prijaviti, isključivo, registrovana pravna lica – organizacije, udruženja, asocijacije i drugi subjekti sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine, čija se delatnost zasniva na očuvanju međunacionalne tolerancije, odnosno organizacije, udruženja i asocijacije čiji su programi, projekti ili aktivnosti usmereni na očuvanje i negovanje međunacioanalne tolerancije u AP Vojvodini.

Prilikom odlučivanja o dodeli sredstava procenjivaće se obim i značaj podnetog predloga projekta, način realizacije i konkretni efekti koje će projekat ostvariti. Prednost će imati projekti koji se odnose na razvijanje, očuvanje i negovanje duha međunacionalne tolerancije kod mladih.

Srdstva po konkursu neće biti dodeljivana za finansiranje tekućih troškova ili investicionih troškova podnosioca prijave.

Zakon o budžetskom sistemu u korisnike javnih sredstava ubraja i udruženja i društva u kojima javna sredstva čine više od 50% ukupnih prihoda u prethodnoj godini.

Ukoliko podnosilac prijave ne spada u kategoriju korisnika javnih sredstava, potrebno je da uz prijavu i prateću dokumenntaciju, dostavi overenu izjavu u kojoj je naveden procenat javnih sredstava od ukupnih prihoda ostvarenih u prethodnoj poslovnoj godini.

Ukoliko podnosilac prijave spada u kategoriju korisnika javnih sredstava, potrebno je da u prijavi navede broj posebnog namenskog računa u Upravi za trezor, kao i da uz prijavu i prateću dokumentaciju, dostavi overenu izjavu u kojoj je naveden procenat javnih sredstava od ukupnih prihoda ostvarenih u prethodnoj poslovnoj godini.

Podnosilac prijave koji spada u kategoriju korisnika javni sredstava i kome budu dodeljena sredstva po Konkursu, a ne poseduje račun kod Uprave za trezor, imaće obavezu da u određenom roku isti otvori. Procedura podrazumeva obraćanje nadležnom organu, sa zahtevom za otvarenje pomenutog računa. Ukoliko je podnosilac najveći deo sredstava u prethodnoj godini ostvario od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravui nacionalne zajednice obraća se pomenutom sekretarijatu sa Zahtevom za otvaranje računa kod Uprave za trezor.

Svu potrebnu dokumentaciju možete preuzeti u prostorijama Sekretarijata ili na web adresi: www.puma.vojvodina.gov.rs

Konkurs je otvoren do 31. oktobra 2013. godine, odnosno do utroška sredstava za navedene namene.

izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002