Javni poziv jedinicama lokalne samouprave – ekonomsko osnaživanje interno raseljenih lica

Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије упућује Јавни позив јединицама локалне самоуправе у Републици Србији за доделу срдстава намењених за економско оснаживање интерно расељених лица на њиховј територији, кроз доходовне активности.

Максимални износ средстава за помоћ јединици локалне самоуправе за економско оснаживање интерно расељених лица кроз доходовне активности по јединици локалне самоуправе, заједно са учешћем јединице локалне самоуправе, износи 3.400.000 динара.

Вредност средстава за економско оснаживање износи 170.000 динара, по породичном домаћинству корисника.

 

Услови за учешће:

  • спремност јединице локалне самоуправе да ангажује стручне службе у циљу процене угрожености породица и испуњености техничких услова за добијање помоћи;
  •  спремност јединице локалне самоуправе да учествује сопственим средстивма и то у износу од најмање 5% од тражених средстава за недовољно развијене и изразитно недовољно развијене јединице локалне самоуправе сходно Закону о регионалном развоју, односно од најмање 10% од тражених средстава за остале јединице локалне самоуправе;
  •  да су јединице локалне самоуправе доставиле документацију за правдање средстава додељених за стварање и побољшање услова живота и становања и економско оснаживање закључно са средствима реализованим по јавном позиву Комерсаријата у децембру 2011. године.

Обавезна документација:

  •  захтев за доделу средстава за економско оснаживање породица интерно расељених лица кроз доходовне активности.
  •  фотокопије потврда издатих од стране Комесаријата о наменском утрошку средстава додељених за стварање и побољшање услова живота и становања и економско оснаживање избеглица и интерно расељених лица за појединачне пројекте у периоду од 2009. године, закључно са децембром 2011. године.
  • изјава јединице локалне самопураве о спремности да учествују сопственим средствима
  • изјава јединице локалне самоуправе о спремности да ангажује стручне службе у циљу успешне реализације економског оснаживања.

Приоритет при избору јединица локален самоуправе којима се додељују срдства за економско оснаживање породица интерно расељених лица утврђује се на основу следећих критеријума, и то:

  • броја потенцијалних корисника;
  • оправданост и изводљивост предложених активности;
  • претходног искуства у провођењу сличних активности;
  • оправданих раније додељених средстава за ове и сличне намене;
  • постојање стратешких и планских докумената;
  • нивоа економског развоја јединице локалне самоуправе.

Захтев, који можете начи на интернет страници Комесаријата (www.kirs.gov.rs) и пратећу документацију, потребно је доставити на адресу: Комесаријат за избелице и миграције Републике Србије, ул. Народног хероја бр. 4, Нови Београд, са назнаком : „ЈАВНИ ПОЗИВ – доходовне активности за интерно расељена лица“.

Рок за подношење пријава је 05. август 2013. године.

Пристигле захтева разматра Комисија за избор јединица локалне самопураве којима се додељују средства за економско оснаживање породица интерно расељених лица на њиховој територији , у складу са наведеним критеријумима и утврђује листу јединица локалне самоуправе које испуњавају услове и критеријуме за доделу средстава.

Одлуку о избору јединица локалне самоуправе којима се додељују средства доноси комесар, на предлог Комисије.

Непотпуни захтеви и захтеви који нису достављени у наведеном року биће изузети из разматрања.

izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002