Konkurs za sufinansiranje izrade urbanističkih planova

Ministarstvo građevinarstva i urbanizma raspisuje Konkurs za sufinansiranje izrade urbanističkih planova i to:

  1. plana generalne reuglacije za sedište jedinice lokalne samouprave;
  2. plana generalne regulacije za druga naseljena mesta na teritoriji opštine, odnosno grada, odnosno grada Beograda, čija je izrada predviđena prostornim planom jedinice lokalne samouprave.

Cilj konkursa je stvaranje planskog osnova, podsticanje planskog uređenja prostora i definisanje pravila uređenja, pravila građenja i korišćenja prostora na principima održivog razvoja, radi razvoja naseljenih mesta i stvaranja kvalitetnog preduslova za realizaciju investicija u oblasti građevinarstva, infrastrukture, industrije i drugih privrednih grana jedinica lokalne samouprave na teritoriji Republike Srbije.

 

Pravo učešća na konkursu imaju jedinice lokalne samouprave sa teritorije Republike Srbije koja je u budžetu za 2013. godinu obezbedila deo sopstvenih sredstava za izradu urbanističkog plana za koji konkuriše i koja je opravdala ranije dodeljena sredstva za izradu urbanističkih planova.

Jedinice lokalne samouprave koje su u 2013. godini, po bilo kom osnovu iz budžeta Republike Srbije, dobile sredstva za izradu urbanističkog plana koji je predmet ovog konkursa, nemaju pravo učešća na konkursu.

Sredstva koja dodeljuje Ministarstvo na ime sufinansiranja pojedinačnog urbanističkog plana ne mogu preći iznos od 2.000.000,00 dinara, odnosno 50% od cene izrade plana.

Rok za podnošenje prijava je 30. avgust 2013. godine. 

Za sve dodatne informacije obratite se Dragani Žurić putem telefona na broj: 011 3640 341 ili putem e-mail adrese: dragana.zuric@mgu.gov.rs

izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002