Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama sa teritorije AP Vojvodine za sufinansiranje projekata iz oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova,  dodeljuje bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 30.000.000,00 dinara za podršku razvoju saobraćaja i telekomunikacija u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini, za unapređenje i razvoj elektronskih komunikacija i informacionog društva na teritoriji AP Vojvodine.

Predmet konkursa je sufinansiranje uspostavljanja:

1.Hotpost lokacija u opštinama i gradovima u AP Vojvodini koje će građanima omogućiti Slobodan pristup internetu (Vojvodina hotspot).

Opštine/gradovi mogu konkurisati za najviše 5 hotpost lokacija. Za ovu tačku konkursa visina traženih sredstava ne može biti veća od 100.000,00 dinara po hotpost lokaciji. Sredstva su opredeljena sa ciljem da omoguće građanim korišćenje jedne ili više hotpost lokacija za javni besplatan pristup internetu. Opština/grad je dužan da uz prijavu na konkurs dostavi idejni ili glavni projekat, kao i da obezbedi sve neophodne uslove i saglasnosti za uspostavljanje hotpost lokacija. Bespovratna sredstva se mogu koristiti isključivo za uspostavljanje hotspot lokacija. Opština/grad je dužna da uspostavljene lokacije održava u funkcionalnom stanju. Hotpost lokacija u smislu ovog konkursa je: glavni trg, šetalište, park, otvoreni prostor autobuske i železničke stanice, javni prostor ispred opštinske uprave, javna plaža, javna turistička lokacija, javna mesta od istorijskog i kulturnog značaja i druge značajne lokacije.

 

2. Sistem video nadzora na raskrsnicama radi poboljšanja bezbednosti saobraćaja i građana – gradska videonadzorna mreža (SIGURAN GRAD)

Sredstva su namenjena za uspostavljanje sistema video nadzora na raskrsnicama sa nadzornim centrom. Za ovu tačku konkursa visina traženih sredstava ne može biti veća od 1.700.000,00 dinara. Opština/grad je dužan da uz prijavu na konkurs dostavi idejni ili glavni projekat, obezbedi sve neophodne uslove i saglasnosti za uspostavljanje gradske videonadzorne mreže, omogući uspostavljanje nadzornog centra i vezu sa nadležnom policijskom upravom. Opština/grad su dužni da uspostavljeni sistem videonadzora održava u finkcionalnom stanju.

3. Sistem video nadzora u obrazovnim ustanovama radi povećanja bezbednosti učenika (BEZBEDNA ŠKOLA)

Sistem videonadzora po ovoj tački konkursa je moguće implementirati u osnovne i srednje škole. Opština/grad je dužan da uz prijavu na konkurs dostavi idejni ili glavni projekat, saglasnost obrazovne ustanove za realizaciju projekta kao i da omogući uspostavljanje nadzornog centra u obrazovnoj ustanovi. Za ovu tačku konkursa visina traženih sredstava ne može biti veća od 500.000,00 dinara po obrazovnoj ustanovi.

Rok za realizaciju aktivnosti po svim tačakama konkursa je 6 meseci.

Uslovi konkursa

1.      Pravo učešća na Konkursu imaju lokalne samouprave sa teritorije AP Vojvodine, za sufinansiranje po svim tačkama konkursa.

2.      Opština/grad je dužna da uz prijavu na konkurs dostavi Odluku organa lokalne samouprave o realizaciji i sufinansiranju projekta

3.  Prijave na konkurs podnose se na konkursnim obrascima, koji se mogu preuzeti sa sajta (www.spriv.vojvodina.gov.rs), i sa pripadajućom dokumentacijom, dostavljaju u zatvorenoj koverti, na adresu: Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, 21 000 Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina broj 16, sa naznakom: “Ne otvarati – prijava na Konkurs iz oblasti elektronskih komunikacija I informacionog društva”, poštom ili lično preko pisarnice pokrajinskih organa.

Konkurs je otvoren do 30. oktobra 2013. godine.

Sve dodatne informacije u vezi sa Konkursom možete dobiti pozivom na brojeve telefona: 021 487 4 316; 021  487 4 324.

izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002