Javni konkurs za dodelu sredstava malim i srednjim privrednim subjektima iz sektora proizvodnih delatnosti

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova raspisuje Javni konkurs za dodelu sredstava malim i srednjim privrednim subjektima iz sektora proizvodnih delatnosti od interesa za unapređenje privrede u AP Vojvodini.

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, dodeljuje bespovratna sredstava u iznosu od 17.549.900,00 dinara, obezbeđenim Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu AP Vojvodine za 2013. godinu.

Javni poziv za dodelu sredstava predstavlja osnov za dobijanje de minimis državne pomoći.

Sredstva su namenjena za subvencionisanje nabavke opreme i repromaterijala, u cilju obnove, okretanja i unapređenja proizvodnje i smanjenja uticaja ekonomske krize na postojeće poslove.

Pravo prijavljivanja imaju mali i srednji privredni subjekti iz sektora proizvodnih delatnosti sa teritorije AP Vojvodine.

Privrednim subjektima u teškoćama ne može biti dodeljena de minimis državna pomoć u smislu člana 95. stav 2. tačka 3., Uredbe o pravilima za dodelu državne pomoći.

Privredni subjekt, korisnik državne pomoći, dužan je da dostavi pisanu izjavu o svim drugim de minimis državnim pomoćima koje su mu dodeljene u tekućoj i prethodne dve fiskalne godine u smislu člana 97. stav 1. Uredbe o pravilima za dodelu državne pomoći.

Prijave se podnose na obrascima, koji se mogu preuzeti sa sajta www.spriv.vojvodina.gov.rs i sa pripadajućom dokumentacijom, dostavljaju u zatvorenoj koverti na adresu: Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, 21 000 Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina broj 16, sa naznakom na licu koverte: “Ne otvarati – prijava na Konkurs iz oblasti MSPP“, poštom ili lično preko pisarnice pokrajinskih organa.

Podnosilac prijave dostavlja sledeću dokumentaciju: rešenje o registraciji podnosioca prijave, fotokopiju rešenja o PIB-u, popunjen obrazac prijave, budžet.

Prednost pri odlučivanju o dodeli sredstava imaju privredni subjekti koji dostave i mišljenje referentne naučne ustanove o opravdanosti dodele sredstava.

Rok za podnošenje prijave je 05. septembar 2013. godine.

 

Neblagovremene i nekompletne prijave neće biti razmatrane, kao ni prijave podnosilaca koji nisu ispunili ranije ugovorenu obavezu, a ugovorena obaveza je istekla, prema Pokrajinskom sekretarijtu za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Odluka o dodeli sredstava po isteku Konkursa biće objavljeno na sajtu Sekretarijata, nakon čega su korisnici sredstava u obavezi da pre zaključenja Ugovora, otvore poseban namenski račun kod Uprave za trezor, a po osnovu Ugovora o dodeli sredstava, predaju Sekretarijatu sredstva obezbeđenja ugovornih obaveza i to: dve istovetne blanko solo menice, sa meničnim ovlašćenjima i dodatno sredstvo obezbeđenja po izboru: hipoteku prvog reda na nepokrenosti dvostruko veće vrednosti od iznosa subvencije ili – garanciju banke u vrednosti iznosa subvencije.

Informacije u vezi sa Javnim pozivom mogu se dobiti u Sekretarijatu putem telefona na broj 021 487 4248

izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002