Sufinansiranje realizacije projekata korišćenja biomase na farmama svinja

 Bespovratna podsticajna sredstva koja se dodeljuju mogu se koristiti za sufinansiranje realizacije projekata zemljoradničkih zadruga, registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, privrednih društava i preduzetnika sa sedištem na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine, registrovanih za uzgoj stoke, za korišćenje otpadne biomase za zagrevanje/hlađenje i ventilaciju objekata na farmama svinja, sufinansiranjem:

A) rekonstrukcije postojećih sistema za grejanje, hlađenje i ventilaciju sa unutrašnjim instalacijama
B) izgradnje i montaže novih sistema za grejanje, hlađenje i ventilaciju sa unutrašnjim instalacijama.

Sredstva koja se dodeljuju ne mogu se koristiti za:
1.    poreze i carinu
2.    PDV
3.    nabavku polovne opreme

Sredstva za navedenu namenu su obezbeđena Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu Autonomne Pokrajine Vojvodine za 2013. godinu, na poziciji 547, ekonomska klasifikacija 454-subvencije privatnim preduzećima, 4542 – Kapitalne subvencije privatnim preduzećima.
Bespovratna podsticajna sredstva se dodeljuju na osnovu konkursa. Celokupni tekst konkursa se objavljuje u ”Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine” i na internet stranici Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine http://www.psemr.vojvodina.gov.rs/. U skraćenoj verziji konkurs se objavljuje u jednom od javnih/dnevnih glasila koje pokriva celu teritoriju Autonomne Pokrajine Vojvodine.


Bespovratna podsticajna sredstva koja se dodeljuju mogu se koristiti za namene precizirane pod tačkom I ovog Konkursa,  sa ciljem:
•    podsticanja smanjenja potrošnje energije u proizvodnji svinja;
•    bolje primene raspoloživih tehnologija u proizvodnji svinja;
•    veće efikasnosti i ekonomičnosti u korišćenju energije uz primenu načela zaštite životne sredine;
•    povećanje konkurentnosti proizvoda i usluga kroz smanjenje troškova proizvodnje odnosno pruženih usluga nastalih smanjenjem potrošnje energije po jedinici proizvoda, odnosno usluga sprovođenjem mera energetske efikasnosti u objektima na farmama svinja;
•    preduzimanja mera i aktivnosti koje dovode do proverljivog i merljivog ili procenjivog povećanja energetske efikasnosti i unapređenja poljoprivredne proizvodnje;
•    poboljšanje energetske efikasnosti kroz smanjenje potrošnje energije za isti obim i kvalitet pruženih usluga ili povećanje obima i kvaliteta pruženih usluga;

 Uslovi konkursa
1.    Ukupan iznos za raspodelu sredstava je 52.000.000,00 dinara (slovima: pedesetdvamilionadinara);
2.    Jedan podnosilac zahteva može da konkuriše samo sa jednim projektom;
3.    Rok za podnošenje prijave je 21.oktobar 2013. godine.


Prijave na Konkurs mogu se podneti lično, predajom pisarnici pokrajinskih organa uprave u Novom Sadu ili se upućuju poštom, obavezno u pismenoj formi isključivo na konkursnim obrascima koji se mogu preuzeti u Sekretarijatu ili sa internet prezentacije Sekretarijata. Prijave se podnose u dva primerka, overene i potpisane od strane ovlašćenog lica podnosioca prijave, u zatvorenoj koverti sa naznakom naziva konkursa, na adresu:

Vlada Autonomne Pokrajine Vojvodine
Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine
Bulevar Mihajla Pupina broj 16
21000 Novi Sad

izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002