Poziv za podnošenje predloga projekata za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji

konkurs-opstina-lat

Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike – Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom, raspisuje javni poziv zainteresovanim socijalno – humanitarnim organizacijama da podnesu predloge projekata koji imaju za cilj unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji.

 Sredstva za navedeni konkurs obezbeđena su u Budžetskom fondu za programe zaštite i unapređenja položaja osoba sa invaliditetom.

Prioritet Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike – Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom jeste unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji kroz:

  1. razvoj inovativnih servisa
  2. podršku razvoju i realizaciji stimulativnih i inkluzivnih programa čiji je cilj socijalna integracija i inkluzija osoba sa invaliditetom
  3. podizanje nivoa svesti zajednice o osobama sa invaliditetom i samih osoba sa invaliditetom o pravima, položaju i potrebama u cilju stvaranja uslova za socijalnu integraciju osoba sa invaliditetom.

Podnosioci predloga projekta mogu biti udruženja/organizacije koje treba da ispunjavaju sledeće kriterijume:

  • da su registrovani Savezi udruženja
  • da im je sedište u Republici Srbiji
  • da deluju na republičkom ili pokrajinskom nivou
  • da su direktno odgovorni za pripremu i realizaciju projekta, a ne da deluju u svojstvu posrednika

Predlog projekta dostaviti na srpskom jeziku, ćirilicom, napisan obavezno na presonalnom računaru i na propisanim obrascima. Predlozi projekata pisani rukom ili pisaćom mašinom, kao i oni van propisanog obrasca, neće biti uzeti u razmatranje.

Dokumentaciju čine:

  • Obrazac za pisanje predloga projekata (Aneks 1)
  • Obrazac budžeta projekta (Aneks 2)
  • Obrazac – mesečni kalendar aktivnosti (Aneks 3)

Navedena dokumenta možete preuzeti u elektronskoj formi sa internet prezentacije Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike http://www.minrzs.gov.rs

Rok i način dostavljanja projektnih predloga je 29.11.2013. godine

 Predlozi projekata trebaju biti dostavljeni u zatvorenoj koverti Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike – Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom na adresu: Beograd, Nemanjina 22-26, isključivo poštom preporučeno, ili kurirskim putem, odnosno ličnom dostavom.

Predlog projekta i budžet projekta dostaviti u jednom štampanom primerku koji mora biti overen (pečat i potpis odgovornog lica) i u elektronskoj formi na CD-u. Na koverti obavezno naznačiti puno ime i adresu pošiljaoca i sledeći tekst: „ZA KONKURS – NE OTVARATI“.

izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002