Javni konkurs za sufinansiranje projekata udruženja i drugih organizacija civilnog društva u oblasti zaštite životne sredine u 2014. godini

konkurs-opstina-lat

Predmet konkursa je dodela finansijskih sredstava za realizaciju projekata iz oblasti zaštite životne sredine koje realizuju udruženja i druge organizacije civilnog društva, a koji su od javnog interesa.

 Cilj javnog konkursa: jačanje svesti o značaju zaštite životne sredine i realizacija projekta kojima se doprinosi zaštiti i unapređenju životne sredine, kao i aktivnosti usmerenih na sprovođenje Konvencije o dostupnosti informacija, učešću javnosti u donošenju odluka i pravu na pravnu zaštitu u pitanjima  životne sredine – Arhuska konvencija.

Tematska oblast javnog konkursa: zaštita prirode, zaštita voda od zagađivanja, upravljanje otpadom, zaštite od nejonizujućih zračenja, klimatske promene, kao aktivnosti koje se odnose na sprovođenje Arhuske konvencije.

Opredeljena sredstva: 26.000.000,00 dinara od čega je 6.000.000,00 dinara opredeljeno za sprovođenje projekata koji se odnose na sprovođenje Arhuske konvencije.

Odabrani projekti biće sufinansirani najviše do 900.000,00 dinara po projektu.

Ministarstvo će sufinansirati projekte najviše do 80% vrednosti projekata.

Okvirni datum početka realizacije odabranih projekata: maj, 2014. godine.

Pravo učešća na Konkursu imaju udruženja, zadužbine (koje su osnovane radi ostvarivanja opštekorisnog cilja) i fondacije, upisana u Registar Agencije za privredne registre, koja deluju na teritoriji Republike Srbije, a čiji se ciljevi, prema statutarnim odredbama, ostvaruju u oblasti zaštite životne sredine.

Geografska oblast u kojoj je planirano sprovođenje odabranih programa i projekata: Republika Srbija. Po navedenom Konkursu predlažu se kratkoročni projekti, ne duži od šest meseci, kako bi se sve faze projekata (uključujući i dosavljanje izveštaja) završile u 2014. godini. Jedna organizacija može predložiti jedan projekat.

Potrabna dokumentacija: Prijava se dostavlja na propisanom popunjenom obrascu, uz koju se obavezno dostavlja sledeća dokumentacija:

  1. Izjava podnosioca prijave kojom se potvrđuje da se, prema statutarnim odredbama, ciljevi udruženja, odnosno druge organizacije civilnog društva, ostvaruju u oblasti zaštite životne sredine;
  2. Biografije koordinatora projekta i ključnih lica uključenih u realizaciju projekta.

Pored gore navedene dokumentacije podnosilac prijave može dostaviti i druga dokumenta koje smatra potrebnim i odgovarajućim za predloženi projekat (na primer: pisma preporuke, saglasnosti, pisma podrške ako postoje i dr.).

Rok za podnošenje prijava je 25. februar 2014. godine.

 Detaljnije informacije možete dobiti putem telefona na broj: 011 312 1 241 (kontakt osoba: Verica Ćuričić-Pantelić).

Tekst konkursa i prateća dokumentacija mogu se dobiti na internet stranici Ministarstva (www.merz.gov.rs)

izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002