Poziv za dostavljanje predloga projekata namenjenih povećanju dostupnosti zdravstvene zaštite ranjivim populacionim grupama

konkurs-opstina-lat

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije kroz projekat „Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou – DILS” objavljuje poziv za podnošenje predloga projekata namenjenih povećanju dostupnosti zdravstvene zaštite ranjivim populacionim grupama.

 Podnosioci predloga projekta mogu biti svi domovi zdravlja u Republici Srbiji koji nisu 2009. godine potpisali ugovor za učešće u DILS projektu i domovi zdravlja koji nisu dobili sredstva iz projekta u 2013. godini za unapređenje kvaliteta stomatološke službe i oralnog zdravlja stanovnika Republike Srbije,  u partnerstvu sa lokalnom samoupravom i nevladinom organizacijom koja se bavi populacionom grupom kojoj je projekat namenjen, Centrom za socijalni rad ili školama.

Ciljevi ove komponente projekta su:
1.    Povećanje dostupnosti usluga zdravstvene službe ranjivim (vulnerabilnim) populacionim grupama,
2.    Jačanje kapaciteta lokalane samouprave za prepoznavanje (zdravstvenih) potreba ranjivih populacionih grupa, kao i razvoj specifičnih zdravstvenim programa namenjenih ovim grupama;
3.    Razvoj i jačanje intersektorske saradnje između lokalne samourpave, davalaca zdravstvenih usluga i nevladinih organizacija koje se bave ranjivim populacionim grupama u opštinama u Republici Srbiji

Predlog projekta mora biti usmeren na jednu od ranjivih populacionih grupa sa jasno definisanim ciljevima i aktivnostima koje će biti realizovane tokom implementacije.

Iz sredstava DILS projekta – zdravlje će biti finansirane zdravstvene usluge pružene ranjivim populacionim grupama i usluge namenjene unapređenju stomatološke službe i kvalitetu oralnog zdravlja stanovnika Republike Srbije  uključujući i malu opremu, lekove, obuke i seminare.

Rok za podnošenje prijava je do 26. februra 2014. godine.

Sve dodatne informacije ili objašnjenja u procesu pripreme i pisanja predloga projekata mogu se dobiti od Milorada Stanarevića, telefon: 011 3606-407.
Mob-tel: 0600100838, e-mail: milorad.stanarevic@zdravlje.gov.rs

izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002