Konkurs za realizaciju i afirmisanje međunarodne saradnje u oblastima omladinskog sektora i sufinansiranje programa i projekata koji se sufinansiraju iz sredstava IPA fondova i sredstava drugih međunarodnih donatora

konkurs-opstina-lat

U cilju unapređenja međunarodne i regionalne saradnje u oblasti omladinske politike i osnaživanja mladih za veće učešće u društvu i međunarodnoj zajednici, kao i stvaranja uslova za sufinansiranje projekata odobrenih od strane Evropske komisije i bilateralnih donatora, a koji su usmereni ka aktivnom učešću mlaidh u realizaciji Nacionalne strategje za mlade u oblastima međunarodne saradnje, Ministarstvo omladine i sporta objavljuje Konkurs za realizaciju i afirmisanje međunarodne saradnje u oblastima omladinskog sektora i sufinansiranje programa i projekata koji se sufinansiraju iz sredstava IPA fondova i sredstava drugih međunrodnih donatora.

 Na konkurs se, kao nosioci projekta, mogu prijaviti udruženja mladih, udruženja za mlade i njihovi savezi koji su registrovani na teritoriji Republike Srbije i koju su upisani u Jedinstvenu evidenciju udruženja mladih, udruženja za mlade i njihovih saveza.

Udruženja, zadužbine i fondacije, u skladu sa svojim kapacitetima i mogućnostima, mogu da konkurišu za projekat maksimalne vrednosti do 1,5 miliona dinara za deo konkursa (A) i 1 milion dinara za deo konkursa (B).

Ukupna vrednost projekta može da bude veća od iznosa traženog od ministarstva, a razlika podrazumeva sopstveno učešće, učešće drugih donatora, kao što su lokalne samouprave, javne ustanove, komercijalne sektor, sredstava iz međunarodnih fondova i sl., pri čemu je važno da se tražena sredstva ne preklapaju, ali i da je sufinansiranje obezbeđno i proverljivo.

Samo „prihvatljivi troškovi“ mogu biti uzeti u obzir za projektna sredstva. Da bi bili prihvatljivi, troškovi moraju da budu neophodni za izvođenje projekta; stvarni troškovi nosioca projekta tokom perioda realizacije projekta; evidentirani u obračunima ili poreskim dokumentima nosioca projekta; prepoznatljivi i proverljivi i podržani originalnom dokumentacijom.

Prihvatljivi troškovi podrazumevaju:

  • naknada za lice koje rukovodi realizacijom projekta;
  • naknade za rad ostalih lica koja učestvuju u realizaciji projekta;
  • troškove putovanja i dnevnica lica koja učestvuju u realizaciji projekta;
  • nabavku usluga i dobara;
  • troškove revizije ispunjenja ugovornih obaveza

 Neprihvatljivi troškovi:

  • pokrivanje gubitaka ili dugovanja;
  • pristigle pasivne kamate;
  • kupovina zemlje ili zgrada;
  • stavke koje se već finansiraju iz drugih izvora;
  • plaćanje istih lica po različitom osnovu u okviru realizacije jednog projekta. Jedno lice može obavljati više različitih funkcija i aktivnosti, npr. menadžer projekta i trener na projektu, ali ne može biti plaćeno iz budžeta projekta po oba osnova, već samo po jednom.

 DEO KONKURSA (A) – konkurs je otvoren za finansiranje i sufinansiranje projekta od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora kojima se realizuje i afirmiše međunarodna saradnja u oblastima omladinskog sektora, a kroz ostvarivanje jednog ili više ciljeva Nacionalne strategije za mlade.

DEO KONKURSA (B) – konkurs je otvoren za sufinansiranje programa i projekata od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora koji se finansiraju iz sredstava IPA fondova i sredstava drugih međunarodnih donatora, pri čemu će sredstva biti odobravana isključivo na osnovu odobrenog projekta i zaključenog ugovora sa donatorom.

Rok za dostavljanje prijava je 15. maj 2014. godine.

 Konkursnu dokumentaciju slati poštom ili predati lično na pisarnicu ministarstva na adresu:

Ministarstvo omladine i sporta
Sektor za omladin
Bulevar Mihajla Pupina 2
11070 Beograd

 Za sva pitanja vezana za procedure prijavljivanja na konkurs ministarstva zainteresovani se mogu obratiti putem elektronske pošte na e-mail: konkursi.omladina@mos.gov.rs ili putem telefona na broj: 011 311 3 319

Кonkurs u celosti možete pogledati ovde.

Call
Send SMS
Add to Skype
You'll need Skype CreditFree via Skype
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002