Javni poziv za godišnje programe – projekte u oblasti sporta kroz učešće u izgradnji, opremanju i održavanju sportskih objekata

konkurs-opstina-lat

Ministarstvo omladine i sporta raspisuje Javni poziv za godišnje programe – projekte u oblasti sporta kroz učešće u izgradnji, opremanju i održavanju sportskih objekata na teritoriji Republike Srbije.

 Godišnji programi-projekti moraju biti iz oblasti opšteg interesa u oblasti sporta utvrđenih članom 114. stav 1. tač. 3) Zakona o sportu: Izgradnja, opremanje i održavanje sportskih objekata koji su od posebnog značaja za razvoj sporta na području Republike Srbije, vodeći računa o regionalnoj pokrivenosti.

Kriterijumi koje podnosilac programa-projekta treba da ispuni:

Predlog programa-projekta, na osnovu člana 117. stav 6. Zakona o sportu, podnosi vlasnik, odnosno korisnik zemljišta ili sportskog objekta uz saglasnost vlasnika zemljišta, odnosno sportskog objekta.

Opremanje sportskog objekta podrazumeva opremu koja se ugrađuje u sportski objekat i sa njim čini funkcionalnu tehničko – tehnološku celinu.

Održavanje sportskog objekta, podrazumeva kapitalno održavanje u smislu izvođenja radova na rekonstrukciji, dogradnji, adaptaciji i sanaciji sportskih objekata.

Kriterijumi u pogledu odabira programa-projekata

Predlog programa-projekta mora da zadovoljava kriterijume utvrđene u članu 8. stav 1.  Pravilnika o odobravanju i finansiranju programa kojima se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta, i to:
-    da doprinosi ostvarivanju opšteg interesa u oblasti sporta utvrđenog čl. 114. st. 1 tač. 3) Zakona o sportu;
-    da je u skladu sa Zakonom i Strategijom razvoja sporta u Republici Srbiji;
-    da je u skladu sa sportskim prvilima nadležnog nacionalnog granskog sportskog saveza;
-    da se realizuje u Republici Srbiji;
-    da je u skladu sa principima utvrđenim u dokumentima međunarodnih organizacija čija je članica Republika Srbija;
-    da ima značajan i dugotrajan uticaj na razvoj sporta u Republici Srbiji;
-    da će se realizovati u 2015. godini.

U postupku odobravanja programa-projekta pored navedenih kriterijuma ceni se ispunjenost kriterijuma utvrđenih u članu 41. Pravilnika, i to:
-    da za planirane aktivnosti postoji potrebna dokumentacija u skladu sa zakonom kojim se uređuje planiranje i izgradnja sportskih objekata;
-    da je obezbeđena lokacija za izgradnju sportskog objekta;
-    da sportski objekat ispunjava uslove propisane aktom kojim su uređeni uslovi za obavljanje sportskih delatnosti, u skladu sa Zakonom;
-    da je u pitanju sportski objekat koji je od posebnog značaja za razvoj sporta na širem području Republike Srbije, naročito s obzirom na regionalnu pokrivenost, multifunkcionalnost, mogućnost organizovanja velikih sportskih takmičenja, obim korišćenja i broj korisnika, kao i razvijenost jedinice lokalne samouprave na čijoj teritoriji se nalazi;
-    da je u pitanju kapitalno održavanje sportskog objekta (rekonstrukcija, dogradnja, adaptacija i sanacija);
-    da su radovi na izgradnji i kapitalnom održavanju sportskog objekta predviđeni odgovarajućom urbanističko-planskom dokumentacijom;
-    da je predmer i predračun radova na izgradnji, odnosno održavanju sportskog objekta urađen i overen od strane stručnog lica;
-    da je zemljište na kojem se planira izgradnja novog sportskog objekta u javnoj svojini;
-    da je sportski objekat u javnoj svojini;
-    da nosilac programa iz sopstvenih sredstava snosi troškove pripremnih radova, izrade tehničke dokumentacije, angažovanja stručnog nadzora, tehničkog prijema, uknjižbe.

Konkursna dokumentacija koju treba dostaviti

Osnovna dokumentacija:
1.    Propratno pismo u kome su navedene najosnovnije informacije o podnosiocu i predloženom programu-projektu, sa obrazloženjem (naziv, vremensko trajanje, finansijski iznos traženih sredstava), i koje je potpisalo ovlašćeno lice;
2.    Obrazac predloga programa-projekta (aplikacioni formular – Obrazac 3 – Predlog godišnjeg programa kojim se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta kroz izgradnju, opremanje i održavanje sportskih objekata), čitko popunjenom (otkucanom ili odštampanom), jezikom i pismom u službenoj upotrebi.

Obrazac predloga programa-projekta i dokumentacija koja se dostavlja uz predlog moraju biti popunjeni i dostavljeni u dva primerka.

Prateća dokumentacija:
Uz predlog programa-projekta izgradnje i održavanja sportskog objekta mora biti priložena dokumentacija kojom se dokazuje ispunjenost propisanih uslova i kriterijuma prema zakonu kojim se uređuje oblast planiranja i izgradnje, kao i dokumentacija o sprovođenju programa, i to:
-    predračun radova;
-    izvod iz posedovnog lista za zemljište i objekat;
-    lokacijska dozvola, građevinska dozvola ili rešenje kojim se odobrava izvođenje radova na adaptaciji ili sanaciji sportskog objekta;
-    glavni projekat prema zakonu kojim se uređuje oblast planiranja i izgradnje;
-    okončana ili poslednja privremena situacija za izvršene radove i izveštaj nadzornog organa – u slučaju nadovezivanja na prethodno izvedene radove;
-    druga dokumentacija kojom se dokazuje ispunjenost propisanih uslova i kriterijuma prema zakonu kojim se uređeuje oblast planiranja i izgradnje, kao i dokumentacija o sprovođenju programa (upotrebna dozvola i sl.).

Način prijavljivanja programa-projekta

Sva obavezna i prateća dokumentacija mora biti dostavljena Ministarstvu omladine i sporta (u daljem tekstu: Ministarstvo) u zapečaćenoj koverti, zaštićenoj od oštećenja koja mogu nastati u transportu, preporučenom poštom, kurirom, ili lično, na adresu Ministarstva.

Predlog programa-projekta čija je prijava poslata u više koverata, tj. paketa neće bite uzeta u obzir.

Prednja strana koverte sa predlogom programa-projekta mora sadržati najmanje sledeće podatke:
1) naziv godišnjeg programa-projekta kojim se ostvaruje opšti interesu oblasti sporta;
2) naziv podnosioca predloga;
3) adresa podnosioca predloga.

Obrazac za prijavljivanje predloga programa-projekata dostupan je u Ministartsvu ili na internet sajtu Ministarstva na adresi: www.mos.gov.rs .

Predlog programa-projekata se šalje poštom na adresu:
MINISTARSTVO OMLADINE I SPORTA
Sektor za upravljanje projektima
Bulevar Mihajla Pupina 2
11070 Novi Beograd

Za dodatne informacije možete se obratiti putem elektronske pošte na e-mail: projekti@mos.gov.rs .

Rok za dostavu prijava jedo 31. jula 2014. godine

izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002