Konkurs za finansiranje i sufinansiranje nacionalnih saveta nacionalnih manjina u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja u AP Vojvodini za 2014. godinu

konkurs-opstina-lat

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice raspisuje Konkurs za finansiranje i sufinansiranje nacionalnih saveta nacionalnih manjina u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja u AP Vojvodini za 2014. godinu.

 I RASPODELA SREDSTAVA

Konkurs se raspisuje na ukupan iznos od 1.700.000,00 dinara, koji se raspodeljuje:

  1. Za aktivnosti, programe i projekte u oblasti osnovnog obrazovanja 1.100.000,00 dinara
  2. Za aktivnosti, programe i projekte u oblastti srednjeg obrazovanja 600.000,00 dinara

Sredstva će biti dodeljena za finansiranje i sufinansiranje aktivnosti, programa i projekata nacionalnih saveta nacionalnih manjina u oblasti razvoja i podizanja kvaliteta osnovnog i srednjeg obrazovanja na jezicima/govoru nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica u Autonomnoj pokrajini Vojvodini, namenjenih naročito za:

-          Dotiranje pripreme i izrade testova za takmičenja, prevod testova na jezike/govor nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica na svim nivoima tekmičenja od školskog do republičkog nivoa, u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, na jezicima/govoru nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica, namenjenih učenicima, pripadnicima nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica, koji nastavu pohađaju na maternjem jeziku,

-          Sufinansiranje organizacije takmičenja i smotri učenika osnovnih i srednjih škola na teritoriji AP Vojvodine, čiji su organizatori nacionalni saveti nacionalnih manjina,

-          Izradu predloga nastavnih programa za jezike/govor nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica, odnosno delova nastavnog programa, za nastavne predmete od interesa za nacionalne manjine – nacionalne zajednice i prevod na srpski jezik.

II USLOVI I PRAVILA KONKURSA

  1. Pravo da učestvuju na konkursu imaju nacionalni saveti nacionalnih manjina sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine, i to za aktivnosti, programe i projekte u oblasti razvoja i podizanja kvlaiteta osnovnog i srednjeg obrazovanja na jezicima/govoru nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica u AP Vojvodini.
  2. Podnete prijave razmatra Komisija koju imenuje pokrajinski sekretar za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice.
  3. Komisija neće uzeti u razmatranje neblagovremene i nepotpune prijave, prijave koje nisu podnete od strane ovlašćenih lica, kao ni prijave koje nisu predmet Konkursa.
  4. Prilikom odlučivanja o dodeli sredstava biće uzeti u obzir kriterijumi definisani Pravilnikom o dodeli budžetskih sredstava Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice za finansiranje i sufinansiranje aktivnosti, programa i projekata nacionalnih saveta nacionalnih manjina u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja.
  5. Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice zadržava pravo da od podnosioca prijave po potrebi zatraži dodatnu dokumentaciju i informacije, odnosno  da za dodelu sredstava odredi ispunjenje dodatnih uslova.
  6. Prijave i priližena dokumentacija se podnosiocima ne vraćaju.
  7. Rešenje o raspodeli sredstava donosi pokrajinski sekretar, na osnovu predloga Komisije.
  8. Rešenje pokrajinskog sekretara je konačno i protiv rešenja se ne može uložiti pravni lek.
  9. Rezultati Konkursa će biti objavljeni na sajtu Sekretarijata, pri čemu Sekretarija nije u obavezi da obrazloži svoje odluke.
  10. Sa podnosiocima prijava kojima su odobrena sredstva, Sekretarijat će zaključiti ugovor o finansiranju odnosno sufinansiranju aktivnosti po osnovu koga će sredstva biti isplaćena.

Javne nabavke

 Ukoliko se na korisnika sredstava iz ovog konkrusa odnosi član 2., stav 1. tačka 2. Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik RS“, broj 124/2012), odnosno uskoliko će korisnik ostvarena sredstva po ovom konkursu koristiti za nabavku dobara ili usluga, a učešće javnih sredstava čini više od 50% vrednosti te nabavke, korisnik sredstava će se smatrati naručiocem i u obavezi je da primenjuje odredbe Zakona o javnim nabavkama.

III NAČINA APLICIRANJA

Rok za podnošenje prijava je 22.08.2014. godine.

Prijave podnositi isključivo na konkursnim obrascima Sekretarijatima.

Konkursnu dokumentaciju možete preuzeti od 13.08.2014. godine na web adresi Sekretarijata: www.puma.vojvodina.gov.rs

Uz prijavu obavezno podneti kopije sledećih dokumenata:

-          Potvrda o registraciji nacionalnog saveta kod nadležno organa

-          Potvrda o poreskom identifikacionom broju (PIB)

Prijve na Konkurs se podnose na srpskom jeziku ili na jeziku/govoru nacionalne manjine – nacionalne zajednice koji je u službenoj upotrebi u AP Vojvodini.

Prijave podneti lično, predajom na pisarnici pokrajinskih organa pokrajinske uprave u Novom Sadu ili poštom na adresu: Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, 21 000 Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina 16.

Sa naznakom: Za konkurs za finansiranje i sufinansiranje nacionalnih saveta nacionalnih manjina u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovnja.

Prijavu na konkurs - osnovno obrazovanje, možete preuzeti OVDE. 

Prijavu na konkurs - srednje obrazovanje, možete preuzti OVDE.

izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002