Obaveštenje o donetom rešenju kojim je utvrđeno da nije potrebna procena uticaja projekta na životnu sredinu

obavestenje-opstina-lat

U skladu sa članom 10. stav 7. i članom 29. Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu („Službeni glasnik RS“ br. 135/04 i 36/09“) Odeljenje za urbanizam, stambeno-komunalne, imovinsko-pravne poslove i zaštite životne sredine objavljuje:

 Obaveštenje

o donetom rešenju kojim je utvrđeno da nije potrebna procena uticaja projekta  na životnu sredinu 

          Nosilac projekta „STANDARD GAS“ DOO Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina br. 12/IV, podneo je zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja  na životnu sredinu projekta: „Izgradnja vodozahvata za tehnološku vodu i napajanje hidrantske mreže sa crpnom stanicom i pratećom opremom“, čija realizacija se planirana kat. parc. broj 7597 (kanal), 6073/2 i 6073/4 k.o. Odžaci, na teritoriji opštineOdžaci.

   U sprovedenom postupku doneto je rešenje da za predmetni projekat nije potrebna procena uticaja na životnu sredinu, budući da se za navedene karakteristike projekta i uz primenu važećih tehničkih normativa i standarda, kao i uslova zaštite koje su utvrđene navedenim rešenjem, ne očekuju  značajni negativni uticaji na životnu sredinu u toku korišćenja projekta.

            Doneto rešenje zasniva se na Studiji o proceni uticaja na životnu sredinu Postrojenja za preradu ŠFLU u Odžacima, analizi zahteva, opisu projekta, lokaciji objekta, pri čemu je organ imao u vidu naročito lokaciju projekta i propisane kriterijume za projekte navedene u Listi I i II projekata za koje je obavezna odnosno za koje se može zahtevati procena uticaja na životnu sredinu („Službeni glasnik RS“, br. 114/08).

            Predstavnici zainteresovane javnosti, mogu izvršiti uvid u doneto rešenje i izjaviti žalbu Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine u roku od 15 dana od dana objavljivanja ovog obaveštenja u sredstvima informisanja, neposredno ili preko prvostepenog organa.

            Obaveštenje se objavljuje na osnovu člana 29.stav 1 Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu („Službeni glasnik RS“, br. 135/04 i 36/09).

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002