Obaveštenje Odeljenja za urbanizam, stambeno-komunalne, imovinsko-pravne poslove i zaštitu životne sredine

obavestenje-opstina-lat

U skladu sa članom 10. stav 7. i članom 29. Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu („Službeni glasnik RS“ br. 135/04 i 36/09“) Odeljenje za urbanizam, stambeno-komunalne, imovinsko-pravne poslove i zaštite životne sredine objavljuje:

 OBAVEŠTENJE

O DONETOM REŠENJU KOJIM JE UTVRĐENO DA  JE POTREBNA PROCENA UTICAJA PROJEKTA  NA ŽIVOTNU SREDINU 

          Na zahtev nosioca projekta „Lučar” D.O.O. Novi Sad, Odeljenje za urbanizam, stambeno – komunalne, imovinsko – pravne poslove i zaštitu životne sredine Opštinske uprave opštine Odžaci donelo je rešenje kojim je utvrđeno da je potrebna procena uticaja na životnu sredinu projekta: ”Ribnjak Lučar”, čija je izgradnja planirana na kat. parc. broj 2544 K.O. Deronje, na teritoriji opštine Odžaci.

            Istim rešenjem određen je sadržaj Studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta i utvrđena obaveza nosioca projekta da u roku od godinu dana od dana konačnosti rešenja, podnese nadležnom organu zahtev za davanje saglasnosti na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu.

            Doneto rešenje zasniva se na analizi zahteva, opisu projekta, lokaciji objekta, pri čemu je organ imao u vidu naročito lokaciju projekta i propisane kriterijume za projekte navedene u Listi I i II projekata za koje je obavezna odnosno za koje se može zahtevati procena uticaja na životnu sredinu („Službeni glasnik RS“, br. 114/08).

            Predstavnici zainteresovane javnosti, mogu izvršiti uvid u doneto rešenje i izjaviti žalbu Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine u roku od 15 dana od dana objavljivanja ovog obaveštenja u sredstvima informisanja, neposredno ili preko prvostepenog organa.

            Obaveštenje se objavljuje na osnovu člana 29. stav 1. Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu („Službeni glasnik RS“, br. 135/04 i 36/09).

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002