MUZIČKA ŠKOLA U ODŽACIMA

Od jeseni u Odžacima počinje sa radom niža muzička škola

zgrada odzacke gimnazije-1-2

 

Želja odžačana  za muzičkom školom u kojoj bi talentovana deca mogla da se muzički obrazuju traje više decenija, a od jeseni će biti ostvarena.U prostorijama gimnazije i ekonomske škole „Jovan Jovanović-Zmaj“ u Odžacima, nekoliko prostorija je preuređeno i namešteno za nesmetanu  nastavu. Pre dve godine je najavljena realizacija projekta muzičke škole u Odžacima pošto je postojala inicijativa roditelja dece zainteresovane za stručno muzičko obrazovanje.Bili su održani i prijemni ispiti za upis, međutim realizacija je odložena za neko drugo vreme.Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice je pre nekoliko dana i zvanično odobrio otvaranje isturenog odelenjaMuzičke škole „Petar Konjović“ iz Sombora u Odžacima, tako da će deca iz Odžaka već početkom nove školske godine u septembru zauzeti svoja mesta u klupama novootvorenog odelenja.Za potrebe škole nabavljeni su instrumenti neophodni za nastavu, klavinola,gitara, harmonika,violina i flauta.Sredstva za nabavku muzičkih instrumenata obezbedila je opština Odžaci.

„Zahvaljujući naporima direktorice i kolektiva gimnazije i ekonomske škole „Jovan Jovanović-Zmaj“ još u predhodnom periodu su stvoreni uslovi za početak rada odelenja Muzičke škole u Odžacima. Dobili smo zasebne prostorije u kojima će se odvijati nastava, a i opština se potrudila, tako da su nabavljeni neki osnovni instrumenti.Od septembra će zvanično početi nastava za narednu 2013-2014. Školsku godinu za nižu muzičku školu. U toku naredne nedelje objavićemo kada će biti održani prijemni ispiti, odnosno provera sluha za decu osnovnoškolskog uzrasta, drugi, treći i četvrti razred osnovne škole.“-rekla nam je Milena Balog, direktorica Muzičke škole „Petar Konjović“.

Nastava će biti organizovana dva puta nedeljno prema planu i programu za nižu muzičku školu. Po dva časa solfeđa i instrumenata, a od interesovanja polaznika će biti formirano odelenje i razvijani instrumenti.

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002