Zadružna imovina zadrugarima

 

Dugogodišnje dokazivanje zadrugara iz Srpskog Miletića  o pravu vlasništva nad zadružnom imovinom, dobilo je epilog pred  drugostepenim organom i od Ministarstva finansija dobijeno je Rešenje kojim se nalaže povraćaj zadružne imovine zadrugarima. Ovim Rešenjem, vraćeno je 1350 hektara zadružne zemlje koju su potraživali zadrugari iz Srpskog Miletića i  protiv tog Rešenja ne može se izjaviti žalba, ali zainteresovane strane mogu da pokrenu upravni spor kod Upravnog suda u Beogradu.

Tim povodom o održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili čelnici lokalne samouprave i zadrugara.

zadrugari1

„Rešenjem Ministarstva finansija kojim se potvrđuje prvostepena odluka opštine Odžaci da je privatizovana zemlja u Srpskom Miletiću vlasništvo zadrugara, prvo je u Srbiji kojim se poništava privatizacija. Posebno sam zadovoljna što sam bila na čelu tima koji je imao samo jedan cilj, a to je obezbediti sve neophodne uslove za utvrđivanje istine i za donošenje samo, uvek sam naglašavala na zakonu zasnovanog rešenja. I kao predsednica opštine moja uloga je bila u tome da se zalažem za stvaranje ambijenta za doslednu primenu zakona, za objektivnost, za nepristrasnost, jer se samo tako moglo odgovoriti ovom velikom zadatku i istaknutom zahtevu za povraćaj zadružne imovine.“ – poručila je predsednica opštine Odžaci Izabela Šerić obraćajući se zadrugarima.

Predsednica opštine Izabela Šerić je rekla da je gotovo sigurna da sadašnji vlasnici neće sedeti skrštenih ruku kao i da je sigurna da će oni iskoristiti sva raspoloživa pravna sredstva, a pre svega uputiti tužbu Upravnom sudu.

Načelnica opštinske uprave Elena Turanski, kjoja je i sačinila prvostepenu odluku,  je u svom obraćanju zadrugarima inovinarima rekla da je bilo potrebno puno truda i marljivog rada tokom kojeg je sakupljeno gotovo 1.000 stranica dokaza na osnovu kojih je izdala prvostepeno rešenje o povraćaju zadružne imovine, što je kasnije potvrdilo i Ministarstvo privrede i finansija.

zadrugari1

Pomoćnik predsednice opštine Vasil Nastoski istakao je da je uspešno rešena jedna veoma komplikovana situacija što je samo pokazalo koliko je aktuelna vlast u Odžacima odgovorna prema svojim građanima.

Brojni protesti koje su organizovali zadrugari iz Srpskog Miletića, Bačkog Brestovca i Ratkova, ukazivali su na  nezakonit način kojim je otuđena zadružna imovina prilikom privatizacije ovih zemljoradničkih zadruga,  a upornost zadrugara iz Srpskog Miletića donelo je pravedan ishod.

zadrugari1

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002