Sve najvažnije informacije investitori mogu pronaći na internetu

 

Novi Sad, 4. jun 2013. - Izradom Interaktivne mape logističkog potencijala AP Vojvodine, koja će za korisnike biti dostupna preko interneta, učinjen je veliki korak napred u logističkom smislu. Investitorima koji posluju na teritoriji naše pokrajine, ili žele da ulože kapital, obezbeđeno je da brzo i efikasno, klikom na kompjuteru, dođu do najvažnijih informacija i podataka važnih za njihov posao, a za šta su ranije bile potrebne nedelje. Ovo je istakao predsednik Vlade Vojvodine, dr Bojan Pajtić, u Privrednoj komori Vojvodine, prilikom predstavljanja ovog značajnog dokumenta, koje je održano u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

04062013 pajtic promocija v1


Zahvaljujući se gradonačelnicima, predsednicima opština, opštinskim upravama koje su učestvovale u ovom projektu, dr Pajtić je naglasio:
„Mapa logističkog potencijala APV će investitorima omogućiti da se, za nekoliko minuta, upoznaju sa infrastrukturnim mogućnostima, da dođu do informacija o radnim i industrijskim zonama, makroekonomskim i mikroekonomskim uslovima. Investitori će moći vrlo brzo da procene gde je isplativo da ulože i posluju. Pre godinu dana Financial Times je proglasio Vojvodinu za četvrtu regiju po efektivnosti stranih ulaganja, a sada nastojimo da dodatno olakšamo položaj investitora. Svesni smo koliko je danas opterećenje u privredi veliko i kolike su plate u  privatnom sektoru i javnom sektoru. Znajući da ćemo kao država doći u velike finansijske probleme i da globalna recesija ne samo da nije završena nego se zahuktava, u prošloj godini smo za 10 odsto smanjili administraciju u pokrajini. Pokazali smo da želimo da učestvujemo u rešavanju problema sa kojima se danas suočava privreda. Želimo da uštedimo sredstva da bi ih dalje plasirali  u privredu, poljoprivredu, u razvoj".

Domaćin prezentacije, pokrajinski sekretar za privredu zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin istakao je da je Mapa logističkog potencijala APV - dokument koji omogućava efikasne razgovore sa stranim partnerima. Unapređenje logistike predstavlja naš strateški prioritet, a mapa ima veliki značaj za AP Vojvodinu i za Republiku Srbiju, rekao je Vasin.

Doc. dr Mirjana Kranjac, sekretar pokrajinskog Saveta za logistiku u Sekretarijatu predočila je javnosti značaj dokumenta i predstavila mapu, koja sadrži podatke o železničkoj i drumskoj infrastrukturi, mape reka i kanala, luka, opis svih logističkih centara u Vojvodini i kapaciteta luka. U njoj su predstavljeni podaci koji odražavaju potencijal logističkog centra: od površine, strukture vlasništva, blizine saobraćajne i komunalne infrastrukture, postojanja planske dokumentacije (generalnih, opštih i detaljnih planova regulacije), mehanizacije i skladišnih kapaciteta.
Opštinu Odžaci je predstavljao pomoćnik predsednice opštine, Vasil Nastoski.

04062013 pajtic promocija v304062013 pajtic promocija v2

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002