SIMBOLIČNO OTVOREN POGON KOMPANIJE „MAGNA SEATING„

U zvaničnoj poseti proizvodnom pogonu kompanije „Magna Seating” u Odžacima, najvećoj investiciji u odžačkoj opštini, boravio je predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić. U poseti Magni bili su i čelnici odžačke opštine, predsednica Izabela Šerić, pomoćnik Vasil Nastoski i Predrag Cvetanović poslanik u pokrajinskom parlamentu. Predsednika Pajtića i čelnike odžačke opštine, dočekali su domaćini, generalni direktor Libor Hitri i  direktor odžačkog  pogona Zoran Sokolović sa saradnicima.

             magna 1-1                        magna 2

 

Poslovodstvo ove ugledne kompanije upoznalo je predsednika Pajtića sa uspešnim poslovanjem odžačkog pogona i nakon obilaska proizvodnog pogona , predsednik Pajtić je izrazio zadovoljstvo zbog  uspešne investicije.

„Na simboličan način obeležavamo dobar početak rada multinacionalne kompanije „Magna Siting“ u Odžacima. Od prvog kontakta do današnjeg dana bilo je potrebno oko tri godine. Ogroman je značaj  ove kompanije za razvoj kako Odžaka, tako i Vojvodine, zbog toga što je ova kompanija dala signal drugim kompanijama da je ovo tržište izuzetno plodno za investitore. Zahvaljujući izgradnji radne zone, doveli smo Magnu, Standard gas, Grajner, koji rade na ovom području. Ovo je prvi veliki projekat  nakon 30 godina u Odžacima, dakle moguće je i u nerazvijenim sredinama , stvarajući infrastrukturu, dovesti investitore.“- rekao je Bojan Pajtić.

         magna 3                       magna 4

Predsednica opštine Odžaci Izabela Šerić je podsetila da će zahvaljujući investicijama koje već daju dobre proizvodne rezultate, dobiti posao više stotina radnika iz odžačke opštine, što je sigurno „pun pogodak“ zalaganja lokalne samouprave u Odžacima.

„Želim da se ahvalilim Vladi Vojvodine koja je investirala znatna sredstva u  infrastrukturno opremanje radne zone u Odžacima, čime su se stvorili svi preduslovi da zainteresovani investitori dođu“, istakla je Šerićeva i tom prilikom potvrdila da je kompanija „Magna Seating“ rezervisala još jedan plac u Radnoj zoni.

         magna 6 1                        magna 6 2

Direktor odžačkog pogona Zoran Sokolović se zahvalio predsedniku Pajtiću zbog pružene podrške od strane Vlade AP Vojvodine i Republike Srbije u proteklih godinu dana, kada je u pitanju izgradnja infrastrukture. Dodao je da je u planu proširenje programa  koji će dovesti do  ukupno planiranog broja zaposlenih, a to je oko 450 radnika. Sada je zaposleno 160 radnika u odžačkom pogonu. Sokolović je podsetio da je sva proizvedena roba u ovom pogonu namenjena izvozu.

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002