STRATEŠKI PRISTUP OPŠTINA UPRAVALJANJU INVESTICIJAMA

mali stapar 1

Poslednja od ukupno pet trodnevnih radionica koje se organizuju kao deo aktivnosti u okviru Projekta prekogranične saradnje za promociju investicija, koji je finansiran od strane Evropske unije, održana je u mestu Mali Stapar, nedaleko od opštine Kula u periodu od 4. do 6. juna.

Kao i do sada, radionica je bila namenjena zaposlenima iz opština Kula i Odžaci, koji učestvuju kao partneri na projektu, a čiji je osnovni cilj jačanje kapaciteta za privlačenje, upravljanje i promociju investicija u zapadno-bačkom regionu.

 

 

mali stapar 2      mali stapar 6

Učesnici su imali priliku da nauče nešto novo o strateškom pristupu i upravljanju investicijama, razvoju i primeni investicione strategije, ali i da saznaju koji su ključni učesnici u planiranju investicione strategije i procesu njene implementacije.

Na radionici je bio prisutan i jedan od predstavnika investitora koji od nedavno posluju u opštini Odžaci. Predstavnik kompanije „Magna Seating“, g.Zoran Sokolović, govorio je o svojim iskustvima iz ovog procesa i saradnji sa opštinskom samoupravom, kao i budućim planovima ove renomirane kompanije.

mali stapar 3      mali stapar 4

Na samom kraju, od strane učesnika, radionice su ocenjene kao veoma korisne i svakako će doprineti da novostečena znanja u narednom periodu budu primenjena u cilju pozicioniranja zapadno-bačkog regiona kao prostora povoljnog za investiranje.

Projekat prekogranične saradnje za promociju investicija (EU CBC IP) finansiran je od strane Evropske unije, sprovodi se u saradnji sa opštinama Kula i Odžaci i partnerima sa hrvatske strane, TINTL, Gradište, Lovas i Ilok.

        zoran sokoloviic 2             mali stpar 7

U narednom periodu u okviru planiranih aktivnosti, u saradnji sa partnerima radiće se na izradi sektorskih studija u oblasti poljoprivrede i hemijske industrije, kao i investiticone strategije i akcionog plana za naredne tri godine.

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002