Davanja socijalno ugroženom stanovništvu nije smanjeno uprkos rebalansu opštinskog Budžeta

konferencija-rebalans-002-1

 Na 49. Sednici SO Odžaci je usvojen rebalans opštinskog budžeta koji je smanjen u odnosu na planiran zbog poznatih izmena poreskog Zakona za gotovo 65 miliona dinara.

Lokalne samouprave u Srbiji su usvajanjem ovog zakona, primorane da revidiraju svoje budžete, što je učinila i odžačka Skupština. Kao i ostale opštine u Republici i odžačka je došla u veoma nezavidan položaj. Iznos od 65 miliona ili 35 miliona do kraja ove godine je iznos koji bitno menja finansijsku sliku funkcionisanja lokalne samouprave.

 

„Finansijska gimnastika“rebalansom opštinskog budžeta koji je usvojen, mora da uspostavi ravnotežu koja je narušena u odnosu na planirani budžet.Značajni projekti iz oblasti socijalne zaštite, obrazovanja i zdravstvene zaštite, ipak nisu narušeni.

Planirani troškoviza besplatne đačke karte, rebalansom opštinskog budžeta će ipak ostati netaknute, tako da će učenici iz odžačke opštine i u narednom periodu imati beplatan prevoz  do svojih škola. Socijalno nezbrinuti stanovnici odžačke opštine , takođe neće osetiti na svojim prinadležnostima  smanjeni priliv u opštinsku kasu.        

„Sva davanja iz opštinskog budžeta koja su predviđena za određene socijalno ugrožene kategorije  stanovništva , zatim za zdravstvo, besplatan prevoz đaka i slično, trudili smo se da ne umanjimo rebalansom. Sa druge strane skinuli smo sredstva sa pozicije odrđenih projekta koji će moći da se realizuju i u narednoj godini ili će moći da se finansirajuuz pomoć drugih nivoa vlasti, a pre svega iz Vlade AP Vojvodine.“- rekao nam je Miloš Pejčić, predseednik SO Odžaci.

Umanjenje ovogodišnjeg budžeta delimično je nadoknađeno i uštedom koja je ostvarena u opštinskom budžetu  za predhodnu godinu.

„Sufinansiranjem aktivnih mera zapošljavanja obezbedili smo 170 radnih mesta i zapošljavanjem oko 300 novozaposlenih u kompanijama koje su otvorile svoje pogone u Odžacima, do kraja ove godine očekujemo da ipak popravimo stanje u opštinskom budžetu. Sprovođenje mera aktivnog zapošljavanja sprovodimo u saradnji sa Vladom AP Vojvodine. „- informisao nas je Vasil Nastoski, pomoćnik predseednice opštine Odžaci.

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002