U ODŽAČKOJ OPŠTINI 90 NOVIH RADNIH MESTA

Danas, 08. jula,  potpisivanjem ugovora sa predstavnicima Javnih preduzeća, nevladinih organizacija, udruženja građana i pojedincima, zaposlenje je u odžačkoj opštini dobilo ukupno 90 osoba na određeno vreme od tri meseca do godinu dana.

                 potpisivanje ugovora    1              potpisivanje ugovora    2

 

Lokalnim akcionim planom o zapošljavanju iz opštinskog budžeta opredeljeno je 11,5 miliona dinara, a od Pokrajinskog sekretarijata za zapošljavanje i ravnopravnost polova za isti program je upućeno dodatnih 10,2 miliona dinara. Lokalnim  akcioniim  planom  zapošljavanja bilo je predviđeno i ostvareno novo zapošljavanje po tri osnova, javni radovi,pripravnici i stručna praksa. Na osnovu konkursa koje je lokalna samouprava raspisala, sredstva za namene novog zapošljavanja dobila su preduzeća i nevladine organizacije čiji programi su svojim sadržajem garantovali stvarne potrebe za novozaposlenim radnicima.

                potpisivanje ugovora    3              potpisivanje ugovora    4

„Drago mi je što ovom prilikom i potpisivanjem ugovora o novom zapošljavanju u javnim radovima, zatim stručnoj praksi, kao i zapošljavanjem pripravnika, omogućujemo radno mesto za 90 stanovnika odžačke opštine. Bez obzira na teškoće oko smanjenja opštinskog budžeta zbog promena zakona, opredelili smo se da ne umanjujemo stavku koja se tiče socijalnih davanja i sprovođenja Lokalnog plana zapošljavanja. Znamo koliko znači u ovim teškim uslovima života zaposlenje makar i na određeno vreme. Istovremeno dajemo šansu  za  mlade diplomirane buduće stručnjake da putem stručne prakse steknu neophodno radno iskustvo.“.-rekla je Izabela Šerić, predsednica opštine Odžaci.

                 potpisivanje ugovora    5          potpisivanje ugovora    6

U javnim radovima je ukupno zaposleno 58 radnika,za stručnu praksu 20, kao i 12 pripravnika. Svi projekti  za koje su izdvojena sredstva su veoma značajni kako za radnike , tako i za poslodavce, ali raduje podatak da je nakon prekida programa u okviru Crvenog krsta za projekat „Pomoć u kući“, putem javnih radova ovaj značajni projekat nastavljen u okviru Udruženja građana „Nika“ iz Odžaka. Ovim projektom će stara i nemoćna lica i dalje imati pomoć i negu sada već iskusnih geronto domaćica.

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002