PREDUZETNICI, PRODAVCI VOĆA I POVRĆA, NA SASTANKU SA OPŠTINSKIM RUKOVODSTVOM

piljari 1-1

Nakon dobijanja certifikata o povoljnom poslovnom okruženju, opštinsko rukovodstvo opštine Odžaci, oformilo je tim za preduzetnike, koji čine: predsednik Skupštine opštine, načelnica Opštinske uprave i zaposleni u Odeljenjima lokalne poreske administracije i urbanizma kao i Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj, sa ciljem da sasluša probleme sa kojima se preduzetnici susreću u svom radu i ponudi rešenje u okviru nadležnosti lokalne samouprave.

Prvi, u nizu sastanaka, održan je danas, 15. jula, na kojem su prisustvovali preduzetnici koji se bave prodajom voća i povrća i koji su kao najveći problem u poslovanju naveli nelegalnu prodaju voća i povrća na odžačkim ulicama. Odžački preduzetnicu smatraju da je problem nastao donošenjem Odluke kojom je legalizovana prodaja lubenica i dinja na ulicama, a koju su ulični prodavci zloupotrebili tako što se pored pomenutog na uličnim tezgama može naći i drugo voće i povrće. Na taj način postaju nelegalna konkurencija preduzetnicima koji iste namirnice prodaju u registrovanim objektima i uredno plaćaju sve svoje obaveze.

 

Upravo iz razloga nelegalne konkurencije, mnogi preduzentice se odlučuju na zatvaranje svojih prodajnih prostora i pridružuju se nelegalnim prodavcima, čija je roba znatno jeftinija, a samim tim i prihvatljivija kupcima.

Na sastanku je zaključeno da su i preduzetnici i lokalna samouprava  na istom zadatku i da ih to usmerava da rade na pronalaženju rešenja kojim će biti zadovoljni i predueztnici i potrošači. Iz tog razloga dogovoreno je da će lokalna samouprava pomoći preduzetnicima u rešavanju njihovog problema na taj način što će izvršiti dopunu  skupštinske Odluke i na taj način poboljšati položaj svih preduzetnika koji se bave legalnom prodajom voća i povrća u namenski opremljenim objektima.

Nakon ovog, uslediće niz sastanaka sa odžačkim preduzetnicima sa istim ciljem, da se stvore uslovi za njihovo nesmetano poslovanje.

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002