Sportsko poslovni centar razlog polemike

{jathumbnail off}

Zasedanje Skupštine opštine Odžaci koje je bilo poslednje pred letnju pauzu, uzburkalo je već ionako uzavrele strasti. Jedna od dve tačke Dnevnog reda zasedanja bilo je razrešenje Ljubomira Belića vršioca dužnosti direktora Sportsko poslovnog centra u Odžacima, koja je dovela do usijanja bez obzira na visoku temperaturu van skupštinske sale.

fotografija spc-a

Povod za smenu v.d. direktora Belića bio je što je Liberalno demokratska stranka u Odžacima predložila smenu svog kadra, koga je ranije predložila za ovo mesto.Razlog je bio niz navodnih propusta u radu, ali i otkazivanje ugovora o radu tri radnika Sportsko poslovnog centra, protiv kojih je v.d. direktor Belić podneo i krivične prijave za navodno nesavesno vođenje poslova oko organizacije turnira u malom fudbalu i navodni nestanak oko 200 hiljada dinara.

Jedan od razloga zbog kojeg je LDP iz Odžaka zatražio smenu svog doskorašnjeg kadra je i navodni prelazak Ljubomira Belića iz LDP-a u Srpsku naprednu stranku.Na samoj sednici su odbornici iz redova SNS napadali predlog za smenu, ali je ipak izglasana smena doskorašnjeg vršioca dužnosti direktora SPC. Nakon ove odluke strasti se ne smiruju, a pre nekoliko dana SNS u Odžacima je održao konferenciju za lokalne medije na kojoj je napadana ova skupštinska odluka, a i u prostorijama Demokratske stranke u Odžacima je održana konferencija za medije koju su vodili Veroljub Marković, predsednik političkog saveta OO DS Odžaci i šef odborničke grupe u SO Odžaci, Zoran Bogatinović. Veroljub Marković na konferenciji je govorio o događajima u Sportsko poslovnom centru.

„Odgovorno tvrdim da nema ni govora o bilo kakvim mahinacijama sa novcem  u organizaciji Zimskog turnira u malom fudbalu, koje su navodno bile povod za otkaz koji su tri radnika Sportsko poslovnog centra dobili. Upoznat sam sa poslovanjem oko organizacije turnira i siguran sam da je tu sve u redu i da nema mesta nikavim sumnjama, a pogotovo nepostoji osnov za otkazivanje ugovora o radu za ove radnike.Tvrdim da je u pitanju politički progon i da su ovi radnici dobili otkaz  u inat Demokratskoj stranci, kako bi od DS-a u Odžacima napravili kriminalnu organizaciju. Ja sam lično optužen da sam učestvovao u navodnom „pranju novca“ sa turnira, što je apsurdno.“-rekao je Veroljub Marković.

U nekoliko navrata u predhodnom periodu su radnici Sportsko poslovnog centra u Odžacima dobijali otkaz, ali nakon tužbi koje su radnici podnosili,vraćani su na posao sudskim rešenjima, a opština je bila prinuđena da plaća obeštećenje za  učinjene propuste u lošoj primeni Zakona o radu.

 

 

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002