Industrijski kolosek za novu fabriku

{jathumbnail off}

Kompanija „Standard gas“ proizvodi tečni naftni gas (TNG) i spada u najveće kompanije u sektoru alternativne energije u jugoistočnoj Evropi. Gradnjom nove fabrike u Odžacima koja se odvija u nekoliko faza, odžačka privreda dobija priliku za oporavak nakon dugogodišnjeg teškog stanja.

industrijski kolosek Standard gasa pusten u saobracaj

Od Železnice Srbije u predhodnom periodu, dobijeno je „zeleno svetlo“ za nadogradnju industrijskog koloseka na pruzi Odžaci-Crvenka na kome su do sada koristili kolosek do Hipola. Odluka Vlade Vojvodine za revitalizaciju i ove pruge, kompanija „Standard gas“ je dodala deo koji je bio neophodan za sada već završeni industrijski kolosek. Ranije su kupljene  dve lokomotive čime su se stekli uslovi za neophodan transportni deo kompanije za transport sirovine i gotovog proizvoda. Puštanjem u saobraćaj industrijskog koloseka završena je jedna od faza gradnje nove fabrike.

„Jednu od faza smo završili, radovi teku prema planu i trebali bi da pustimo u rad deo fabrike krajem septembra ili početkom oktobra ove godine. Kasnimo malo zbog dobijanja neophodnih dozvola, ali mislim da ćemo to prevazići. Radi se o dozvolama od pokrajinskih organa pošto smo od lokalne samouprave u Odžacima veoma brzo dobili sve ono što nam je bilo neophodno. Nakon ovoga nastavljamo sa drugom i trećom fazom izgradnje fabrike koje nisu manje po vrednosti, a i što se tiče zapošljavanja novih radnika sve teče po planu. Primićemo pored radnika koje smo zaposlili ovih dana, još petnaestak radnika u zavisnosti kako će pristizati oprema za montažu postrojenja. Planiranirali smo  da ukupno bude sto radnika kada zaokružimo kompletno postrojenje i prema ovom planu to ćemo izvršiti na proleće.Sve ovo radimo praktično bez ikakvog kredita, odnosno iz tekućeg poslovanja. Možda je to moglo i mnogo brže, ali na žalost nema baš velikog razumevanja poslovnih banaka, na šta se ipak ne žalimo. Jasna nam je situacija  i moramo joj se prilagođavati.“- rekao je direktor Milan Mašić.

Po rečima Mašića, najvažnije je da se već u ovoj fazi radi na nabavci sirovine i da je već tržište obezbeđeno, tako da se već sada planira budući  razvoj kompanije iako investicioni deo nije završen. Završne faze u ovoj velikoj investiciji najviše i koštaju, ali odžačane sigurno mora da raduje činjenica da će u ovoj uglednoj kompaniji biti zaposlen značajan broj stručnih radnika.

Zahvaljujući poslovanju kompanije „Standard gas“, železnička stanica u Odžacima je jedna od najprometnijih stanica u Srbiji, ali stanje u kome se nalazi nimalo nije za pohvalu.

„Želimo da učestvujemo u finansiranju rekonstrukcije železničke stanice, ali prvo moramo završiti ono što će doneti novac  da bismo mogli unapređivati železničku infrastrukturu. Mi imamo snage da tu maksimalno pomognemo pošto očekujemo da bar tri puta povećamo promet, a to znači da očekujemo promet od preko 20 hiljada tona dnevno. Definitivno moramo zbog ove činjenice popraviti stanje pruge u Železničkoj stanici Odžaci. Takođe podržavamo inicijativu o otvaranju carinske ispostave u Odžacima zbog bržeg i jeftinijeg poslovanja.“- doda je Mašić .

Investiranje u novu fabriku pored profitabilnog dela koji će doneti kompaniji i zaposlenima u njoj,   lokalnoj samoupravi u Odžacima  takođe će doneti  višestruku korist.

 

 

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002