Problem prenoćište

{jathumbnail off}

Brojne manifestacije kao što je „Tamburaški sabor“ u Deronjama, zatim „Odžaci na dlanu“, međunarodna izložba pasa „Cacib“, odžačka fijakerijada, likovna kolonija „Rafailo Momčilović“ u Deronjama, arheološko nalazište „Donja Branjevina“, etno kuće u Ratkovu i Deronjama, katolička crkva „Sveti Mihael“ u Odžacima, “Vukov salaš“ u Deronjama, auto kamp na „Štrandu“ u Bogojevu, doprinelo je da turistička ponuda odžačke opštine bude mnogo sadržajnija nego u predhodnom periodu.

vukov salas

Veliki doprinos unapređenju turističke ponude dala je Turistička organizacija opštine Odžaci, čime je opravdala svoje postojanje. Sve veći broj turista organizovano posećuje odžačku opštinu, odnosno destinacije koje su nabrojane, čini da prihod od turizma  bude sve veći. Dobra organizacija ovih manifestacija i  stvaranje, kao i proširivanje destinacija zanimljivih za turiste, doprineli su da se ponuda odžačke opštine nađe u programima značajnih turističkih agencija u Srbiji. 

Proletos je u organizaciji Regionalne razvojne agencije „Bačka“, održana edukacija čija je tema bila podizanje kvaliteta turističke ponude, a lokalna samouprava je uputila  javni poziv svim zainteresovanima. Osnovna  zamisao je bila da se mnogo više vlasnika salaša i soba u domaćoj radinosti uredi i kategorizuje za proširenje smeštajnih kapaciteta koji nedostaju u turističkoj ponudi .

Jedno od najatraktivnijih mesta u oblasti  salašarskog turizma, svakako je „Vukov salaš“ u Deronjama, na kome se održavaju mnoge manifestacije od značaja, zbog čega je i turistička ponuda opštine Odžaci atraktivnija nego predhodnih godina. Obeležavanje Svetog Trifuna 15. februara, likovna kolonija, kao i brojna druženja koja se organizuju na ovom salašu, čine da vlasnik Petar Čanak stalno unapređuje ponudu i poboljšava uslove boravka. Zidovi na salašu su oslikani zanimljivim  motivima iz okruženja, ali i motivima koje je u svom srcu doneo vlasnik salaša iz svog kraja odakle potiče. Vino iz svog vinograda, domaća rakija, domaći sokovi, peciva, gibanice, paprikaši ili već šta gost zaželi, nalazi se u ponudi, ali na žalost nema prenoćišta. Ovaj problem se mora rešiti, a Petar Čanak najavljuje da će biti uređen i smeštaj na „Vukovom salašu“.

Nedostatak smeštajnih kapaciteta je problem koji muči Odžake i okolinu od vremena prestanka rada motela „Šumice“ koji je izgleda nepovratno izgubljen u privatizaciji koja je veoma traljavo izvršena. Ostalo je na nekoliko mesta u Odžacima u kojima se može prenoćiti i boraviti. Pre svega ugostiteljski objekat u centru Odžaka, nekadašnji hotel „Srbija“ u kome prenoćište sa doručkom košta  svega 1500 dinara. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i svaka soba ima svoje kupatilo, što doskora pre renoviranja nije bilo.

 

 

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002