U priči o Vodozahvatu u Karavukovu nema mesta politikantstvu

{jathumbnailoff}

Opština Odžaci obaveštava javnost da je Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru, uz krivične prijave protiv odgovornih lica u MZ Karavukovo, predala obimnu dokumentaciju od 600 stranica, kojim ukazuje na koruptivne radnje i nenamensko trošenje novca prilikom izgradnje Fabrike vode u tom selu, u periodu od 2002. do 2012. godine. Takođe, ista dokumentacija podneta je Savetu za borbu protiv korupcije u Beogradu. 

voda

Komentari lokalne opozicije na račun opštinske vlasti, zbog pokretanja istrage o zloupotrebama u Karavukovu, zlurade su i služe samo ličnim i stranačkim interesima, a nikako stanovnicima Karavukova.

„Ja sam, kao predsednica opštine, koja dolazi iz redova Demokratske strtanke, donela političku odluku da se krene u rešavanje tog problema ali je moj pomoćnik Goran Stamenković, koji je ceo predmet pravno uobličio, iz redova Srpske napredne stranke, tako da su komentari da se radi o stranačkoj priči zluradi i ne doprinose rešenju problema. Ovde nema mesta poltikantstvu već je cilj da se stanovnicima Karavukova jednom za svagda kaže da je projekat Fabrike vode propao, da od njega nema ništa, a da oni koji su do toga doveli moraju da odgovaraju. Nadamo se da će nadležni pravosudni organi utvrditi odgovornost svakog pojedinca bez obzira na to kojoj stranci pripadaju, jer je to najmanje što Karavukovčani zaslužuju“ – poručuje predsednica opštine Odžaci Izabela Šerić.

Podnošenje krivičnih prijava protiv odgovornih lica u MZ Karavukovo, kao i predaja obimne dokumentacije Savetu za borbu protiv korupcije i Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru, najvažniji je korak ka konačnom utvrđivanju odgovornosti za kršenje zakona i nesavesno trošenje novca stanovnika opštine Odžaci prilikom izgradnje Fabrike vode u Karavukovu. Hronološku dokumentaciju, koju je opština Odžaci predala nadležnim pravosudnim organima, možete preuzeti ovde.

 

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002