Ozelenjavanje divljih doponija

{jathumbnail off}

Opština Odžaci započela je sanaciju i ozelenjavanje divljih deponija na celoj teritoriji lokalne samouprave, a prva u nizu je deponija u Deronjama. Radove na sanaciji obišli su pokrajinski sekretar za zaštitu životne sredine, Slobodan Puzović i predsednica opštine Odžaci, Izabela Šerić.

deponija deronje

Zbog brojnih pritužbi meštana Deronja, otpočela je sanacija deponije smeća koja se nalazi na ulazu u selo iz pravca Bača. U budućnosti otpad će se deponovati na drugu, adekvatniju deponiju dok se ne obezbede sredstva za realizaciju transferne stanice, odnosno regionalne deponije koja će biti smeštena u Somboru. Sanaciju deponije obavlja JKP „Usluga“, a radove finansira opština Odžaci zajedno sa lokalnim stanovništvom čije parcele ugrožava sporna deponija. U te svrhe opština je investirala više od pola miliona dinara. Deponija u Deronjama je prva u nizu od svih kritičnih lokacija za odlaganje otpada u opštini Odžaci, koje će biti sanirane i na čijem mestu će u budućnosti biti zabranjeno bacati otpad.

Nakon deponije u Deronjama, predstavnici opštine i Vlade AP Vojvodine posetili su i deponiju u Karavukovu gde se uskoro očekuje otpočinjanje radova na čišćenju divlje deponije.

„Uklanjanje divljih deponija predstavlja jedan od prioriteta Opštinske uprave Odžaci i mi ćemo nastaviti aktivno da radimo na rešavanju ovog problema u svim Mesnim zajednicama kako bi naša opština bila čistija, a život stanovništva zdraviji i ugodniji“, izjavila je tom prilikom predsednica opštine, Izabela Šerić.

deronje-deponija-1deronje-deponija-2

Pokrajinski sekretar, Slobodan Puzović, izjavio je da mu je drago da je u Odžacima i da prisustvuje otpočinjanju radova na uređenju divljih deponija čije radove je sufinansirala i Vlada AP Vojvodine.    

„Pokrajinska Vlada će aktivno nastaviti finansijski da podržava projekte uređenja i ozelenjavanja divljih deponija, kako u Odžacima, tako i širom AP Vojvodine“ – istakao je Puzović.

deronje-doponija-3deronje-deponija-5

Zbog predstojećeg Tamburaškog sabora, koji  se održava 30. i 31. avgusta u Deronjama, ova Mesna zajednica odabrana je, kao prva, u kojoj će biti sprovedeni radovi čišćenja i ozelenjavanja.       

Nakon Deronja uslediće čišćenje divljih deponija i u Karavukovu, Ratkovu i drugima Mesnim zajednicama, prema utvrđenim projektima. Za čišćenje deponije u Deronjama sredstva su obezbeđena iz Opštinskog budžeta, dok će radove na čišćenju deponije u Karavukovu zajedno sufinansirati opština Odžaci i Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine.

deronje-deponija-6deronje-deponija-7




......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002