Tamburaško selo za potpunu zabavu

{jathumbnail off}

Nastupajućeg  vikenda  u Deronjama biće održano takmičenje  11 bandi tamburaša, od kojih će se  najbolja direktno plasirati na Sedmi Svetski Tamburica Fest 2014. godine koji se održava u Novom Sadu.

selo

Revijalni deo Tamburaškog Sabora  za publiku i posetioce će biti posebno atraktivan pošto nastupaju Haris Džinović 30. i Aca Lukas 31. avgusta, a program će voditi Ivan Ivanović poznati TV voditelj. Pokrovitelj manifestacije je opština Odžaci i AP Vojvodina, a ulaz je besplatan.

Za organizaciju pratećih manifestacija zadužena je Turistička organizacija opštine Odžaci sa udruženjima građana iz Deronja. Udruženje žena „Zlatne niti“ organizovaće izložbu ručnih radova u Etno kući  gde im se nalaze prostorije, a izložba će biti otvorena oba dana manifestacije za sve posetioce, a njihovo  kulinarsko umeće moći će proveriti i posetioci u Tamburaškom selu. U toku je i tradicionalna likovna kolonija „Sv. Rafailo Momčilović“ koja se već tradicionalno održava u Deronjama, a selo je domaćin slikarima  ikonopiscima i pejzažistima iz Srbije. Tamburaško selo će biti mesto u kome će kuvari ovčijeg paprikaša u petak i ribljeg paprikaša u subotu, pokušati da prevaziđu sebe i skuvaju paprikaš za nezaborav. Takođe, na salašu poznatom kao Savićeve vetrenjače, vlasnik salaša Branislav Savić će prirediti izložbu starih traktora koji će svi zainteresovani moći da pogledaju tokom trajanja manifestacije. Mlade nade tamburaške muzike će u subotu imati priliku da se prikažu publici, kada će i biti održana  Internacionalna smotra folklora „Đeram“, a defile učesnika će krenuti iz centra sela ka centralnoj bini.

„Tamburaški Sabor je manifestacija koja će okupiti nekoliko desetina hiljada ljudi u takmičarskom, a u revijalnom delu još bar toliko posetilaca i to je za nas veliki izazov da sve organizujemo kako valja. Prateće manifestacije koje će biti održane tokom trajanja Sabora, takođe su sadržajne i veoma atraktivne i služe da selo Deronje i odžačka opština prikažu mnogo toga što privlači pažnju posetiolaca.“- rekla nam je Sena Vojvodić, direktor TOO Odžaci.

Deronje je spremno da primi sve goste i posetioce koji su namerili da prisustvuju ovoj već tradicionalnoj i veoma atraktivnoj manifestaciji.

 

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002