Tamburica se vratila u Deronje

{jathumbnail off images="images/vesti/2013-08/tamburica1.jpg"}

Pod pokroviteljstvom opštine Odžaci i uz podršku Vlade Vojvodine, sinoć, u subotu 30. avgusta, u Deronjama je svečano otvoren Tamburaški sabor.

tamburica1

U takmičarskom delu, u dva festivalska dana, nastupa 11 orkestara od kojih se najbolji direktno plasira na međunarodni Tamburica fest u Novom Sadu kao predstavnik naše zemlje. Tamburaški festival se održavao u Deronjama od 2008. sve do 2011. ali ne i prošle godine. Upravo zato što se taj nedostatak osetio, opština Odžaci je odlučila da tamburicu vrati kući.

„Mi smo u opštini rekli da ćemo učiniti sve da  vratimo tamburicu tamo gde joj je mesto i tamo gde priprada. Rekli smo i to da će Deronje ponovo da slave tamburašku muziku jer imaju tamburaša koliko i ostatak Vojvodine. Rekli smo, daćemo sve od sebe da ulaz bude besplatan, da parking bude besplatan, da prevoz do Deronja i ostalih mesta u opštini bude besplatan, kako bismo bili pravi i dobri domaćini“, istakla je predsednica opštine Izabela Šerić, obraćajući se brojnim posetiocima Tamburaškog sabora.

Predsednica se tom prilikom zahvalila svima koji su svojim radom i zalaganjem doprineli da se Tamburaški sabor vrati u Deronje i posebno se zahvalila Vladi Vojvodine i njenom predsedniku Bojanu Pajtiću, bez čijeg razumevanja i podrške festival ne bi mogao biti održan.

tamburica2

„Vladi Vojvodine je velika čast što može da pomogne jednu ovakvu manifestaciju.  Velika je pobeda svih to što je festival vraćen u Deronje i što su dileme gde treba da bude festival donele ono najlepše, a to je da danas imamo dva tamburaška festivala za ponos, jedan u Deronjama i jedan u Novom Sadu.“ – izjavio je pokrajinski sekretar za privredu Miroslav Vasin koji je, u ime Vlade Vojvodine, svečano otvorio Tamburaški sabor.

U okviru festivala, osim takmičarkog dela u kojem učestvuju tamburaši, predstavila su se kulturno-umetnička društva, zanatska i umetnička udruženja, a majstori kulinarstva nadmetali su se u pripremanju ribljeg paprikaša. Prvo festivalsko veče, prema podacima policije, posetilo je 12 hiljada ljudi, a najveće interosovanje privukao je koncert Harisa Džinovića. Ceo program direktno se emituje na RTV Vojvodine, RTS i RTV Republike Srpske, a domaćin programa je poznati voditelj Ivan Ivanović.

tamburica3tamburica4tamburica5

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002