Deronje, moje selo sa razglednice

{jathumbnail off}

Nakon uspešno organizovanog Tamburaškog Sabora koji je u dva dana posetilo gotovo 50 000 ljudi, a Deronje proglašeno centrom tamburaškog sveta, što i jeste već decenijama, danas u selu je na simboličan način prezentovan putokaz u centru sela i početak akcije „Moje selo kao sa razglednice".

poseta deronje

Skromnoj svečanosti prezentacije planskog razvoja i pomoći selima, između ostalih prisustvovali su Miroslav Vasin, pokrajinski sekretar za privredu sa saradnicima, kao i Nikola Krivokuća, zamenik predsednice opštine Odžaci, Miloš Pejčić, predsednik SO Odžaci, Vasil Nastoski, pomoćnik predsednice opštine i Predrag Cvetanović, poslanik u parlamentu AP Vojvodine.
Deronje je simbolično određeno za promociju akcije zbog upravo završenog Tamburaškog Sabora na kome su pored praznika tambure,predstavljene mnoge mogućnosti Deronja u razvoju turizma.
„Akcijom koja ima za cilj da što više pomogne vojvođanskim selima, Pokrajinska Vlada je za sledeću godinu planirala da stvori uslove za povratak mladih ljudi u sela, a kao početak je ova akcija „Moje selo kao sa razglednice". Ovom akcijom želimo da naša sela učinimo što lepšim i da se podigne turistička ponuda vojvođanskih sela, naravno i sela u odžačkoj opštini gde se sada i nalazimo.

deronje 1deronje 2

Deronje su pokazale da mogu biti „centar sveta", centar tamburaškog sveta, čime možemo biti zadovoljni i za sledeću i naredne godine učiniti da dođe još više posetilaca. Ovo je jednostavno bio početni impuls da krenemo sa akcijom kojom ćemo učiniti da naša sela budu lepša, čistija i da se u njih dolazi, a ne da se odlazi.Sva sela u Vojvodini koja izraze želju da budu poput Deronja u kome su se angažovali stanovnici na uređenju, pokrajinska Vlada će pomoći da unaprede svoju turističku ponudu."-rekao je Miroslav Vasin.

deronje 3deronje 4
Pomoćnik predsednice opštine Vasil Nastoski je takođe izrazio zadovoljstvo organizacijom i pozitivnim odjekom Tamburaškog Sabora, ali i ovom akcijom.
„Želimo da promovišemo akciju „Moje selo kao sa razglednice" na simboličan način i narednih meseci ćemo pokušati da sva naseljena mesta naše opštine učinimo lepšim, odnosno da budu kao što jesu, samo uređenija i čistija. To ćemo učiniti akcijama volontera i stanovnika sela, kao i opštinskih i pokrajinskih funkcionera.U selima naše opštine ćemo u narednom periodu sve učiniti da se poboljšaju uslovi života."-reči su Vasila Nastoskog, pomoćnika predsednice opštine.

 

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002