Danas u Odžacima počinje sa radom Muzička škola

Potpisivanje-muzicka-skola

Danas su u sali Opštinskog veća, Miloš Pejčić, predsednik Skupštine opštine Odžaci i Milena Balog, direktorica Muzičke škole „Petar Konjović" iz Sombora potpisali ugovor o poslovnoj tehničkoj saradnji , što i formalno predstavlja početak rada isturenog odeljenja niže muzičke škole u Odžacima. Ovom činu su prisustvovale Gordana Lukić, rukovodilac za društvene delatnosti i Elena Turanski, načelnica Opštinske uprave.

 

Ovaj projekat je započet je pre nekoliko godina i sada smo konačno stvorili uslove da škola počne sa radom. Ovo je velika stvar za našu opštinu, jer će deca kroz sistematsko školovanje izrastati u školovane muzičare koji će nas uspešno predstavljati kako u Srbiji tako i svetu. Ja bih se zahvalio svima koji su sarađivali na realizaciji ove ideje . Lokalna samouprava je izdvojila značajna sredstva za rekonstrukciju kabineta i nabavku instrumenata. Veliki broj upisanih učenika je znak, da je ovaj projekat u potpunosti uspeo, pa verujem da će biti sve više dece koja će u budućnosti izrasti u prave muzičke virtouze - naglasio je Pejčić

Nakon ovog svečanog čina, u zgradi Gimnazije i ekonomske škole „Jovan Jovanović – Zmaj" izvršen je upis 87 đaka koji su posle položenog prijemnog ispita, stekli pravo da pohađaju školu. Deca su se izjasnila za školovanje na instrumentima: klavir, gitara, harmonika, flauta i violina, gde će po prvi put imati priliku da na kvalitetan i sistematski način pohađaju nastavu koja će biti dva puta nedeljno.
Zaista se nadamo da ćemo koncertima đaka i profesora, značajno doprineti i obrazovnom i kulturnom muzičkom životu Odžaka. Zahvaljujemo se svima na ogromno uloženom trudu, kako bismo dobili dozvolu za rad. Prijatno smo iznenađeni brojem upisanih učenika kao i njihovom muzikalnošću. Za solfeđo je predviđena grupna a za instrumente će nastava biti individualna. Pri izboru instrumenata nastojali smo da ispoštujemo želju svakog učenika. Najviše njih je zainteresovana za klavir i gitaru- kaže Milena Balog, direktorica Muzičke škole „ Petar Konjović" iz Sombora.

 

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002