Odžački ekolozi za organsku proizvodnju

mr Nadezda Pesic Mlinko na predavanju u Odzacima

U Odžacima je održan jednodnevni seminar o organskoj proizvodnji hrane pod nazivom „Osnovni principi organske proizvodnje", koji je organizovao Ekološki pokret Odžaka, na kome je učestvovalo dvadesetak poljoprivrednika iz odžačke opštine koji su zainteresovani za ovaj vid proizvodnje hrane.Stručnjaci iz Bio-škole TERA S iz Subotice, održali su predavanja na nekoliko tema značajnih za organsku proizvodnju, a Ekološki pokret Odžaka u saradnji sa Direkcijom za poljoprivredu i ruralni razvoj opštinske uprave Odžaci i Udruženjem poljoprivrednika opštine Odžaci, organizovao je ovaj skup na najbolji način.

 

Program je predstavila Jelena Ivović, a o standardima u oblasti poljoprivrede, kao i o instaliranju malih porodičnih preradnih kapaciteta, predavanje je održala mr Nadežda Pešić Mlinko. Sa osnovnim principima organske proizvodnje, prisutne poljoprivrednike upoznala je inž. Nada Berkeš. Ovo predavanje izazvalo je posebnu pažnju prisutnih koji do sada nisu imali priliku da na ovako jasan i stručan način budu upoznati sa organskim načinom proizvodnje hrane.
„Edukacijom različitih ciljnih grupa (poljoprivrednici, prerađivači, kao i predstavnici lokalnih samouprava i udruženja) i organizovanjem ovakvih seminara, osnovni je zadatak i cilj povećanje znanja o metodama organske proizvodnje, kontroli i srtifikaciji organskih proizvoda, ali i povećanje nivoa svesti predstavnika vlasti u cilju obezbeđivanja uslova za razvoj organske proizvodnje".-rekla je dipl.ecc Jelena Ivović iz udruženja TERA S.
Predavanje na seminaru o kontroli i sertifikaciji poljoprivredne proizvodnje, održala je dipl. Inž. Mirjana Jovanović Dragojlović, a o značaju udruživanja organskih proizvođača, govorio je dipl. Inž. Nenad Novaković.

 

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002