Odgovornost za zloupotrebe ne poznaje stranački dres

Zbog sumnji na zloupotrebu budžetskih sredstava u MZ Karavukovo, prilikom rekonstrukcije bunara za vodu u tom mestu tokom 2012.godine, predsednica opštine Odžaci, Izabela Šerić I njen pomoćnik Goran Stamenković javnosti su izneli nove činjenice do kojih se došlo prilikom kontrole trošenja budžetskog novca.

konferencija 1

U obimnoj dokumentaciji, koja je data na uvid novinarima odnosno javnosti, između ostalog ukazuje se da je za revitalizaciju tri bunara u Karavukovu, iz budžeta AP Vojvodine i opštine Odžaci izdvojeno 4 miliona dinara, da je namenski potrošeno svega 1.3 miliona dinara, a da se preostalom novcu za sada ne može ući u trag. Takođe, treba napomenuti da je trenutno u funkciji samo jedan od tri bunara za koje su sredstva dobijena, a da Karavukovčani i dalje nemju vode za piće.

“U današnje vreme, neimati čak ni tehnički ispravnu vodu za najosnovnije potrebe je sramota. Građani Karavukova, opština Odžaci, i vlada Vojvodine su već nekoliko puta dali ogroman novac da imaju ispravnu vodu, a taj problem i dalje postoji”– poručuje predsednica opštine Izabela Šerić.

Takođe treba istaći da je u dokumentaciji, osim odgovornosti predstavnika MZ Karavukovo, utvrđena i odgovornost ljudi zaposlenih u Opštinskoj upravi, što je dokaz da opština Odžaci ne pravi razliku među onima koji su kršili zakon niti štiti ikoga.

“Mi smo čvrsto odlučili  da rešimo problem pijaće vode u Karavukovu, ali isto tako smo čvrsto rešili i da kažemo građanima zašto nemaju vodu i ko je za to odgovoran” kaže predsednica opštine I dodaje da je za nju lično strašno saznanje da je neko mogao da se drzne i da se tako ponaša prema budžetu opštine, pritom ne razmišljajući o svojim komšijama, o deci, o gradjanima Karavukova.

“Ja ovo neću dozvoliti, neću tolerisati, i učiniću sve da se još pooštri kontrola trošenja budžetskih sredstava. Svi korisnici budžeta moraće da shvate ozbiljnost njihove odgovornosti prema budžetu opštine i budu odgovorni prema novcu koji im se daje” – poručuje predsednica.

Savetnik predsednice I pravnik koji je pripremio celu dokumentacije, Goran Satamenković, kaže da su sva dokumeta javna I da svako zaniteresovan može da dođe i ličnim uvidom u spise donese zaključak. 

Predstavnici lokalne samouprave poručuju da čvrsto stoje iza svega i da ih nikakvi pritisci, kojima su izloženi svakodnevno, neće nas pokolebati. Želja opštine Odžacio je da jasno poruči građanima Karavukova da će, uz pomoć Vlade Vojvodine, dobiti vodu za piće, a da će odgovorni nezakonito trošenje sredstava građana opštine, odgovarati pred nadleđnim pravosudnim organima.

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002