"Vukov salaš" domaćin 2. Likovne kolonije Ateljea 025

Na "Vukovom salašu" u Deronjama danas je održana druga Likovna kolonija Ateljea 025. Slikari su obogatili likovni fond ove Likovne grupe sa 25 novih, vrlo kvalitetnih dela - kažu organizatori.

lk8

Saša Anđelković predsednik Likovne grupe Atelje 025 kaže da su pored članova iz opštine Odžaci: Marko Manić, Šandor Gogoljak, Ilona Molnar, Momčilo Momčilović, Saša Anđelković i Nikola Karanović učestvovali i slikari iz okoline: Saša Lovrenov i Vinka Gradinski iz Sombora, Rosana Dvoržak i Borislav Katanić iz Stapara, Vladimir Stepanov iz Ravnog Sela, Miljan Radojčić, Ljubisav Srdanov i Miroslav Pavković iz Vrbasa, Josip Kler iz Crvenke i Snežana Davidović iz Kule.

Saša Anđelković je u svojoj izjavi za Radio D65 rekao da je izuzetno zadovoljan odzivom slikara i gostoprimstvom domaćina Petra Čanka na "Vukovom salašu" gde je za slikare pripremljen tradicionalni bački doručak uz nezaobilazno domaće vino, rakiju i med.

- Vreme je bilo naklonjeno umetnicima i njih 17 je ostavilo 25 izuzetno kvalitenih dela - kaže Anđelković i dodaje - jedan deo će završiti u fondu Ateljea 025 a drugi deo će ići na prodaju i to u saradnji sa opštinom Odžaci. Sredstva od prodaje biće uplaćena u humanitarne svrhe prema zajedničkom dogovoru sa opštinom Odžaci - rekao je Saša Anđelković, predsednik Ateljea 025. On je dodao da se članovi Likove grupe Atelje 025 spremaju za Zonsku izložbu koja će biti održana 18. oktobra u Kuli.

Podsetio je da su prošle godine ostvarili zapažen uspeh i obezbedili plasman za Republičko takmičenje.

Učesnike druge Likovne kolonije u Deronjama danas je posetila i predsednica opštine Odžaci Izabela Šerić sa svojim saradnicama Jelenom Čučković i Ivanom Lazić.

lk7


- Prijatno sam iznenađena radovima koje sam videla - rekla je predsednica opštine i dodala - očekivala sam lepa dela, ali ovo su zaista izuzetno kvalitetna dela. Za opštinu Odžaci je veoma značajno da se organizuju ovakve manifestacije sa ciljem obogaćivanja kulturnog života. Ove godine je Deronje u ekspanziji. Mi ćemo i ubuduće podržavati ovakve i slične kulturne manifestacije i drago mi je što je danas bilo ovako uspešno - rekla je predsednica opštine Odžaci Izabela Šerić i slikarima poželela još plodonosniji rad i uspeh na polju umetnosti.

Umetnike su danas zabavljali i čuveni deronjski tamburaši koji su svojim čarobnim zvucima izmamili osmehe i aplauze. Ništa manju pažnju publike nije imao ni Gojko Todorović glumac amater iz Šajkaša koji je govorio svoje monologe.

Članovi KUD-a "Seferin" iz Deronja su svojim živopisnim nošnjama dodatno ulepšali boravak umetnika na "Vukovom salašu" u Deronjama.

Pokrovitelji manifestacije su opština Odžaci i Turistička organizacija opštine Odžaci.

lk2lk1lk3lk4lk5lk6

 

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002