Na poziv Evropske unije zvaničnici opštine Odžaci u službenoj poseti Briselu

 Na poziv Evropske unije, rukovodstvo opštine Odžaci boraviće od 08. do 11. oktobra u službenoj poseti Briselu.

brisel 1

Povod za odlazak u Brisel su zapaženi rezultati opštine u oblasti direktnih stranih investicija i zainteresovanost evropskih partnera za nastavak ovog procesa koji stvara uslove za otvaranje novih radnih mesta u našoj opštini. Zvaničnu delegaciju opštine očekuju brojni sastanci sa predstavnicima različitih tela Evropske unije, evropskih regiona i predstavnicima najznačajnijih automobilskih industrija iz EU. U Briselu će biti više reči i o poljoprivredi, sistemskim rešenjima za deponije i poboljšanju kvaliteta pijaće vode za sve stanovnike opštine Odžaci.

Za predstavnike diplomatskog kora u Briselu, biće organizovan Forum – „Invest in Municipality of Odzaci“. Prisutnim diplomatama biće predstavljene mogućnosti za investicije u industrijsku zonu, kao i podsticaji koji se mogu dobiti za otvaranje novih pogona. Za ovaj forum vlada veliko interesovanje, tako da je već sada akreditovano preko 100 učesnika u Briselu.

Odlazak delegacije opštine Oaci u Brisel finansira se iz sredstava Evropske unije.

Tamburica iz Deronja, čula se do Brisela!

Odluka opštine da podrži organizaciju ovogodišnje Tamburice u Deronjama pokazala se još jednom kao ispravna, jer će u Briselu prvi put zasvirati žice deronjskih tamburaša i to ovogodišnjih pobednika, ansambla "Biće skoro propast sveta".

Tamburaši iz Deronja biće deo zvanične delegacije opštine koja će boraviti u sedištu Evropske unije. Razlog njihovog odlaska pored predstavljanja vojvođanske tamburaške muzike, promocije kulture i turizma koje nudi selo Deronje, biće i nastavak zvaničnih pregovora oko izgradnje Tamburaškog sela, koje je zamišljeno kao atraktivna turistička destinacija koja će privlačiti goste u našu opštinu tokom cele godine. Vrednost projekta je približno 300.000,00 EUR-a i početak njegove realizacije očekuje se na proleće 2014 godine.

 

Izjava predsednika Skupštine opštine, Miloša Pejčića, povodom službene posete Briselu.

 

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002