Dok država ćuti, Rilon-Lorison spasavaju radnici i Vlada Vojvodine

 U trenucima kada Vlada Srbije ne želi da pomogne preduzeću čiji je stopostotni vlasnik, radnici „Rilon - Lorisona“ u Odžacima odriču se svojih plata kako bi spasili preduzeće. Finasijska pomoć je stigla i iz Sekretarijata za privredu Vlade AP Vojvodine ali ne i od vlasnika.

Odzaci- Rilon

Opština Odžaci ne razume maćehinski odnos Vlade Srbije prema „Rilon-Lorisonu“, koji je u stopostotnom vlasništvu države, za razliku od svesrdne pomoći privatnom preduzeću SIMPO.

Iako je „Rilon-Lorison“, zahvaljujući kupcima, izašao iz blokade računa, u međuvremenu su dugovi ponovo porasli i situacija u preduzeću je i dalje kritična. Na nedavno održanoj Skupštini preduzeća radnici su odlučili da do kraja godine primaju minimalce, kako bi se rešli nagomilani dugovi, a bili su spremni i da se odreknu zarada samo da firma opstane, što je zaista poražavajuće za državu koja je vlasnik firme.

Podsećamo da je poreski dug nastao nesavesnim radom prethodnog rukovodstva i da postojeći menadžment radi u najboljem interesu firme i zaposlenih. Preduzeće „Rilon-Lorison“ nije gubitaš niti drugi trebaju da rešavaju njihove probleme. Ono što opština Odžaci i „Rilon-Lorison“ očekuju je samo jednak i nepristrasan odnos Države prema svim opštinama i preduzećima, bez političke i interesne selekcije.

            Opština Odžaci se zahvaljuje Vladi Vojvodine, odnosno  Pokrajinskom sekretarijatu za privredu koji je jedini pružio pomoć preduzeću „Rilon-Lorison“. Finasijska podrška 1,5 miliona dinara, za nabavku repromaterijala i opreme, dobro je došla ali bi po ugledu na pokrajinsku i Vlada Srbije trebalo da pomogne. Ukoliko takva pomoć izostane preti realna opasnost da dođe do prekida proizvodnje i da 60 radnika ostane na ulici.

            Opština Odžaci ponovo apeluje na Vladu Srbije da ne deli firme na važne i nevažne i lokalne samouprave na naše i njihove. U interesu svih nivoa vlasti je da uspešna preduzeća, poput „Rilon-Lorisona“ rade, ostvaruju prihod i da radnici i njihove porodice imaju sigurnu egzistenciju. 

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002