Jačanje kapaciteta opštine za konkurisanje kod fondova EU

 Za predstavnike neprofitnog sektora u opštini Odžaci danas je počela dvodnevna obuka “Mogućnosti finansiranja putem EU fondova”, koju organizuje Fond “Evropski poslovi” AP Vojvodine.

obuka eu fondovi     1

Obuka je namenjena zaposlenima u Opštinskoj upravi, javnim preduzećima, školama, kulturnim ustanovama, predstavnicima udruženja građana i nevladinih organizacija koji aktivno prate i učestvuju u projektima EU fondova, sve u cilju podizanja opštinskih kapaciteta za konkurisanje kod fondova Evropske unije, rekla je za Radio Odžake Mina Radmilović iz Odseka za evropske fondove Fonda “Evropski poslovi”.

- Mogućnosti finansiranja putem EU fondova su nešto što je proteklih nekoliko godina za nas veoma aktuelno, i u celom periodu pristupanja a i nakon ulaska Srbije u EU to će biti jedan od načina finansiranja u cilju dobijanja bespovratnih sredstava. Ova obuka biće organizovana u svim opštinama u Vojvodini. Danas i sutra je prvi deo obuke u Odžacima. Planirano je da radimo uvod u EU fondove i početak PCM-a, odnosno logičku matricu koja je jedan od dva osnovna instrumenta upravljanja projektima. Nakon određenog vremena uradićemo i drugi deo ove obuke gde će fokus biti budžet, pa će polaznici imati mogućnost da nauče i to – kaže Radmilovićeva.

Oba dana obuka će trajati po tri sata i održava se u skupštinskoj sali Sportsko-poslovnog centra. Osmišljena je tako da ima dosta prostora za interaktivan rad i vežbe tokom kojih se razvijaju konkretne projektne ideje sa kojima je posle moguće konkurisati na otvorene pozive EU uz određene modifikacije.

obuka eu fondovi     2obuka eu fondovi     3

 

 

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002