Raspisan konkurs za dodelu novčanih nagrada učenicima romske nacionalnosti

 Predsednica opštine Odžaci Izabela Šerić raspisala je Konkurs za dodelu novčanih nagrada – podsticaja romskim učenicima srednjih škola sa prosečnom ocenom najmanje 3,00 i učenicima romske nacionalnosti koji su ostvarili zapažen rezultat u određenoj oblasti umetnosti. Takođe, raspisan je i konkurs za ostvarivanje prava na plaćanje troškova smeštaja u domovima učenika za učenike srednjih škola romske nacionalnosti.

opstina-zgrada

Pravo na novčanu nagradu – podsticaj imaju učenici srednjih škola romske nacionalnosti sa prebivalištem na području opštine Odžaci. Uslov je i da su prvi put upisali prvi, drugi, treći ili četvrti razred srednje škole i da su u prethodnoj školskoj godini ostvarili uspeh sa prosečnom ocenom najmanje 3,00.

Novčana nagrada za rezultate ostvarene iz određene oblasti umetnosti dodeljivaće se redovnim učenicima osnovnih i srednjih škola romske nacionalnosti, koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Odžaci i na takmičenjima su ostvarili neku od nagrada.

Potrebna dokumentacija po oglasu za učenike srednjih škole: prijava – zahteva (obrazac broj 1) – uzima se u Romskoj kancelariji opštine Odžaci, potvrda iz srednje škole da je učenik prvi put upisao prvi, drugi, treći ili četvrti razred, svedočanstvo o završenom razredu iz prethodne školske godine ili potvrda iz škole o prosečnoj oceni iz prethodne godine, fotokopija lične karte jednog od roditelja ili staratelja (dostavlja se na uvid) i prijava prebivališta za učenika za koga se podnosi zahtev (izdaje se u SUP-u) i fotokopija tekućeg računa jednog od roditelja ili staratelja (dostavlja se na uvid).

Potrebna dokumentacija po oglasu za učenike koji su ostvarili neku od nagrada na takmičenjima iz određene oblasti umetnosti: prijava – zahteva (obrazac broj 1) – uzima se u Romskoj kancelariji opštine Odžaci, potvrda iz srednje ili osnovne škole da je redovan učenik, dokaz o postignutom uspehu na nekom od takmičenja iz umetnosti, fotokopija lične karte jednog od roditelja ili staratelja (dostavlja se na uvid) i prijava prebivališta za učenika za koga se podnosi zahtev (izdaje se u SUP-u) i fotokopija tekućeg računa jednog od roditelja ili staratelja (dostavlja se na uvid).

Konkurs će biti otvoren od 25. oktobra do 13. novembra 2013. godine. Podnošenje i prijem dokumentacije počinje u ponedeljak, 28. oktobra.

Zahtevi sa potpunom dokumentacijom predaju se Romskoj kancelariji, u novoj zgradi opštine (drugi sprat), radnim danima od 8 do 15 sati.

Opština romskim srednjoškolcima plaća smeštaj u domovima

Za ostvarivanje prava na plaćanje troškova smeštaja u srednjoškolskim domovima, mogu konkurisati učenici romske nacionalnosti sa prebivalištem na teritoriji opštine Odžaci, koji su prvi put upisali prvi, drugi, treći ili četvrti razred srednje škole i koji žive u porodici čiji članovi domaćinstva ne ostvaruju prihode.

Potrebna dokumentacija po ovom konkursu je: prijava – zahteva (obrazac broj 1) – uzima se u Romskoj kancelariji opštine Odžaci, potvrda iz srednje škole da je učenik prvi put upisao prvi, drugi, treći ili četvrti razred, svedočanstvo o završenom razredu iz prethodne školske godine ili potvrdu o upisu iz škole, fotokopija lične karte jednog od roditelja ili staratelja (dostavlja se na uvid) i prijava prebivališta za učenika za koga se podnosi zahtev (izdaje se u SUP-u) i fotokopija tekućeg računa jednog od roditelja ili staratelja (dostavlja se na uvid).

I ovaj konkurs će biti otvoren od 25. oktobra do 13. novembra, s tim da podnošenje zahteva počinje u ponedeljak, 28. oktobra. Zahtevi se takođe podnose Romskoj kancelariji.

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002