Danas se ,,Magnom'' hvale i oni koji su je kudili

    Za svaku osudu je neprimeran doček od članova SNS-a predsednika Pokrajinske Vlade, Bojana Pajtića, čoveka koji ima nemerljiv doprinos, kako za dolazak ,,Magne'', tako i za niz projekata, zahvaljujući čijoj realizaciji je odžačka opština svrstana u red najpoželjnijih destinacija u Srbiji za strana ulaganja Pravo pitanje je, ko je okupio članstvo SNS-a ispred proizvodnog pogona ,,Magne'' i šta se htelo time postići? Što se tiče mog navodnog odbijanja da gostujem na Blu radiju, reč je o politički motivisanoj i tendencioznoj nameri da se javnost netačno informiše, a da se ja, kao predsednica opštine, predstavim kao neko ko prikriva informacije javnosti.

izabela seric1

-Moj govor na otvaranju kanadske kompanije ,,Magna Siting'' nije bio ni neprimeren, ni zlonameran, a ni politički, kako su ga brže - bolje okarakterisali iz Opštinskog odbora Srpske napredne stranke. Sve što sam rekla bilo je iskreno i iz srca, bez namere da ikoga uvredim. Zahvalila sam se osobama i institucijama koje su direktno učestvovale oko poslova na kompletnom infrastrukturnom opremanju radne zone i lobiranju da ,,Magna'' dođe u odžačku opštinu. Nisam zaboravila Vladu Republike Srbije, međutim, u to vreme Aleksandara Vučić niti je bio vicepremijer, niti je na bilo koji način direktno uticao u radnjama koje su prethodile dolasku kanadske kompanije u Odžake - rekla je u intervjuu za ,,Naše novine'' predsednica opštine Izabela Šerić.

            Iz OO SNS žestoko su osudili Vaš govor, nazvavši ga zlonamernim.

            Osuđuju me isti oni za koje je ,,Magna'' koliko do juče bila magla i promašena investicija. Ako se vratimo u ne tako daleku prošlost, setićemo se i priča kojima su naprednjaci svakodnevno zapljuskivali građane odžačke opštine, govoreći im da je radna zona magareća livada, put u njivu .... Danas me isti ti ljudi osuđuju zbog toga što nisam spomenula Vladu Republike Srbije i njene zasluge, a zaboravljaju pri tome da je sve što se dešavalo povodom ,,Magne'' bilo u vreme dok je Demokratska stranka bila stožer vladajuće koalicije u državi. Nemam ništa protiv toga što je Aleksandar Vučić, kao potpredsednik Vlade, prisustvovao svečanoj ceremoniji otvaranja, međutim, za svaku osudu je neprimeran doček od članova SNS-a predsednika Pokrajinske Vlade, Bojana Pajtića, čoveka koji ima nemerljiv doprinos, kako za dolazak ,,Magne'', tako i za niz projekata, zahvaljujući čijoj realizaciji je odžačka opština svrstana u red najpoželjnijih destinacija u Srbiji za strana ulaganja. Nipodaštavanje svega onoga što je Pajtić uradio bacilo je ljagu na celu opštinu.

            Iz tabora naprednjaka stiglo je izvinjenje zbog zvižduka i pogrdnih reči upućenih predsedniku pokrajinske Vlade Bojanu Pajtiću.

            To izvinjenje je vrhunac cinizma, uostalom, to je i način političkog delovanja OO SNS, nešto sa namerom urade, pa se onda izvinjavaju. Pravo pitanje je - ko je okupio članstvo SNS-a ispred proizvodnog pogona ,,Magne'' i šta se htelo time postići? U OO DS nismo upali u tu zamku, pošto svečano otvaranje kanadske firme zasigurno nije mesto za politička suočavanja. Na kraju krajeva, nije bitno ko je ,,Magnu'' otvorio, najbitnije je da će u njoj raditi oko 450 naših sugrađana i oni veoma dobro znaju ko je za to najzaslužniji.

            Po Ugovoru, u ,,Magni'' će se zaposliti 444 radnika, međutim, priča se o zapošljavanjima  za „podobne“ u javnim preduzećim i ustanovama čiji je osnivač Opština, kako je rečeno na nedavno održanoj konferenciji Samostalnog sindikata Sportsko - poslovnog centra.

            To su prazne priče i krajnje nekorektno nekom ko će se zaposliti u naredno vreme okvalifikovati kao podobnog. Oni koji lansiraju te priče neka se prisete kako su došli do radnih mesta. Pozadina cele priče je vezana za inicijativu za otvaranjem JP „Direkcija za obavljanje delatnosti sportskih objekata i poslova turističkih organizacija“ čemu se u Sindikatu Sportsko - poslovnog centra strogo protive.

            U SSS Sportsko - poslovnog centra tvrde da zbog prirode delatnosti kojom se bave ne mogu ostvariti 51 posto prihoda.

            Razumem njihove strahove, ali isto tako je činjenica da se svi ne mogu u stopostotnom iznosu oslanjati na opštinski budžet. Krajnje je vreme, i to je glavni razlog osnivanja Direkcije, da se svi potencijali, od bazena, štranda u Bogojevu, lokala i kafića koji su u sastavu SPC, maksimalno iskoriste.

            Da li će biti otpuštanja radnika u SPC?

            Ono što mogu reći, u ovom projektu na direktoru SPC-a je da u narednom periodu napravi pregled sistematizacije radnih mesta. Tek tada će se znati da li u ovoj javnoj ustanovi ima viška zaposlenih. U svakom slučaju, nakon sistematizacije, prioritet će imati oni radnici koji su već zaposleni u SPC-u.

            Da li u Opštinskoj upravi ima viška zaposlenih?

            Zbog prijema u stalni radni odnos onih koji su godinama u SPC-u radili na osnovu ugovora o delu i osnivanja Direkcije za poljoprivredu i ruralni razvoj, koja je u dosadašnjom periodu u potpunosti opravdala svoje postojanje, došlo je do neznatnog viška zaposlenih, ali ne tako dramatičnog kako ga neko želi predstaviti.Nema potrebe za širenjem neproverenih i zlo namernih informacija pošto sve što radimo u lokalnoj samoupravi je transparentno.

            Zbog čega ste onda odbili poziv Blu radija da gostujete u njihovom mediju?

            Opštinska uprava u poslenjih godinu dana uložila je značajna napore kako bi sve informacije o radu Lokalne samouprave bile transparentne i dostupne javnosti. S tim u vezi, napravili smo i novu internet prezentaciju opštine preko koje postoje brojne mogućnosti za informisanje javnosti, od vesti koje se dnevno ažuriraju, televizijskih emisija, preko direktnih pitanja koja građani mogu da upute meni, kao predsedici opštine. U razvoj lokalnih medija ulažemo značajna sredstava i u skladu sa zakonom . Što se tiče mog navodnog odbijanja da gostujem na Blu radiju, reč je politički motivisanoj i tendencioznoj nameri da se javnost netačno informiše, a da se ja, kao predsednica opštine, predstavim kao neko ko prikriva informacije .. Kad je reč o Opštinskoj upravi, predstavnici Blu radija uvek su bili pozivani na konferencije za medije. Onog trenutka kada građane odžačke opštine budu informisali bez političkog senzacionalizma, i meni i mojim saradnicima će biti posebno zadovoljstvo da i putem njihovog medija predstavimo sve dosadašnje rezultate rada Lokalne samouprave.

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002