Predstavljanje investicionih potencijala opština na sajmu Investekspo

 U Novom Sadu je juče počeo osmi međunarodni sajam investicija “Investekspo”. Na ovoj manifestaciji koja će trajati do četvrtka, svoje privredne i investicione potencijale predstavlja oko 50 lokalnih samouprava iz Srbije i regiona, među kojima je i opština Odžaci.

sajam investicija 1

Odžačka lokalna samouprava se na štandu u hali “Master” Novosadskog sajma predstavlja sa investicijama koje su u proteklom periodu na njenoj teritoriji realizovale kompanije “Magna Seating”, “Standard gas” i “Grainer packaging”, koje su najbolja preporuka i svim potencijalnim investitorima, izjavio je predsednik Skupštine opštine Miloš Pejčić tokom današnje posete sajmu “Investekspo”.

- Mi ćemo na ovom sajmu predstaviti sve naše investicione potencijale, a to je pre svega slobodna radna zona i sve lokacije koje su na raspolaganju za braunfild investicije. U opštini Odžaci su otvorene tri velike fabrike i mi smo spremni da naše iskustvo i znanje stečeno u proteklom periodu, a vezano za privlačenje investicija, podelimo i sa drugim opštinama – rekao je Pejčić i najavio da opštinu Odžaci u narednih mesec dana očekuje i učešće na investicionoj misiji u Italiji gde će se predstaviti potencijalnim investitorima iz te zemlje.

Sajam “Investekspo”, osim predsednika Skupštine danas su obišli i predsednica opštine Izabela Šerić, njen pomoćnik Vasil Nastoski, načelnica Opštinske uprave Elena Turanski i vd direktor Turističke organizacije opštine Odžaci, Sena Vojvodić.

Međunarodni sajam investicija u Novom Sadu svečano je otvorio ministar bez portfelja u Vladi Srbije, Sulejman Ugljanin. On je tom prilikom istakao da Novosadski sajam i Grad Novi Sad razvijaju zdravu logiku održivog razvoja Srbije, jer spajaju one koji nešto nude i one koji nešto traže. Dodao je da se lokalnim samoupravama koje učestvuju na sajmu “Investekspo” pruža prilika da predstave svoje komparativne prednosti i tako omoguće domaćim privrednicima i stranim investitorima da nađu svoj interes i ulažu u opštine u Srbiji.

sajam investicija  3

- Od 50 prisutnih opština 24 su iz nedovoljno razvijenih područja, čiji je standard ispod 60 odsto republičkog proseka. One u našoj zemlji predstavljaju skriveno blago – rekao je Ugljanin.

Sajam “Investekspo” i ove godine ima međunarodni karakter, jer su na njemu osim opština i gradova iz Srbije, zatim pokrajinskih i republičkih institucija i fondova, prisutni i gosti iz Republike Srpske, Mađarske, Rumunije i Hrvatske.

Ured za međunarodnu saradnju – TINTL iz Republike Hrvatske jedan je od nosilaca projekta prekogranične saradnje za promociju investicija, u koji je uključena i opština Odžaci, kao i Kula i još tri partnerske opštine u Hrvatskoj. Nosilac ovog projekta, koji je finansiran od strane EU, u Srbiji je NALED, a on ima za cilj da opštine sa obe strane granice kao jedna regija zajednički nastupaju u privlačenju investicija, kaže Vlatko Radović, asistent na projektu iz Ureda TINTL, čiji su predstavnici takođe prisutni na sajmu “Investekspo” u Novom Sadu.

- Projekat se svodi na to da zajednički radimo strateške studije i analize u odabiru industrija, odnosno vrsta investitora koji bi trebali doći na naše područje. U skladu sa tim radićemo i određene promotivne i druge aktivnosti predviđene projektom – ističe Radović.

Međunarodni sajam investicija “Investekspo” i Dani energetike koji se održavaju istovremeno, trajaće do četvrtka, 31. oktobra. Sajam je otvoren od 10 do 17 sati, a ulaz je besplatan.

sajam investicija  2sajam investicija 4sajam investicija  5sajam investicija  6sajam investicija  7

 

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002