Muzejskoj jedinici odobrena sredstva za projekat Unos predmeta u bazu

 Po raspisanom javnom konkursu Ministarstva kulture i informisanja za sufinansiranje projekata iz oblasti kulturnog nasleđa u Republici Srbiji u 2013. godini, Muzejskoj jedinici u Odžacima odobreno je 240.000 dinara za projekat pod nazivom Unos predmeta u bazu, koji ima za cilj unapređenje, osavremenjivanje muzeološke obrade arheološkog materijala, evidentiranje i prezentovanje tog materijala.

Muzejska-jedinica-Odzaci

Kako se projekat odnosi na oblast zaštite, očuvanja i prezentacije muzejskog nasleđa, on podrazumeva nabavku tehničke opreme, pre svega foto-aparata kao osnova za uslikavanje teških i komplikovanih predmeta koje poseduje Muzejska jedinica u svojoj bogatoj i značajnoj arheološkoj zbirci u Odžacima.

U Muzejskoj jedinici su izuzetno zadovoljni jer im je resorno ministarstvo u potpunosti dodelilo traženi iznos sredstava od 240.000 dinara koji će za realizaciju projekta utrošiti do kraja godine, do kada je i rok za završetak planiranih aktivnosti.

Posebno raduje i činjenica da je projekat dobio apsolutnu podršku Filozofskog fakulteta u Beogradu, sa katedre za neologiju, kaže Biljana Zlatković, direktorica Narodne biblioteke Branko Radičević, u sklopu koje deluje Muzejska jedinica u Odžacima.

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002