Danas bez odluke o imenovanju Izborne komisije opštine Odžaci

 Današnja 55. sednica Skupštine opštine Odžaci na kojoj je jedina tačka dnevnog reda bio Predlog Rešenja o imenovanju Izborne komisije opštine Odžaci u stalnom sastavu, prekinuta je zbog nedostatka kvoruma, nakon što su odbornici opozicionih stranaka napustili zasedanje.

55. skupstina opstine 1

Odbornici SNS, DSS i SPS izašli su iz skupštinske sale nakon izlaganja šefa odborničke grupe “Naprednjaci-DSS” Gorana Đakovića. On je rekao da nije prihvaćen predlog te odborničke grupe da kao druga po brojnosti u opštinskom parlamentu dobije mesto zamenika predsednika Izborne komisije. Dodao je i da se bez pravog obrazloženja smenjuje dugogodišnji sekretar Izborne komisije Miloje Lepojić i za tu funkciju predlaže načelnica Opštinske uprave Elena Turanski. Đaković je naveo i da je dosadašnji predsednik Izborne komisije Milorad Zrinić podneo ostavku zbog neslaganja sa personalnim rešenjem za sekretara Izborne komisije opštine Odžaci.

Nakon što su sednicu napustili predstavnici opozicionih stranaka, u sali je ostalo 12 od 27 odbornika koliko broji lokalni parlament, nedovoljno za dalji rad, pa je predsednik Skupštine Miloš Pejčić nastavak ove sednice zakazao za sutra u 9 sati.

Predsednica opštine Izabela Šerić je nakon što su sednicu napustili odbornici SNS-a, DSS-a i SPS-a rekla da je opozicija ovim potezom još jednom pokazala svoju neozbiljnost i neodgovornost. Ona je istakla da je predlog da se za sekretara Izborne komisije imenuje načelnica Opštinske uprave Elena Turanski potpuno legitiman, kao što je i legitimno pravo Milorada Zrinića da se ne složi sa takvim predlogom. Dodala je da će ponovno zakazivanje sednice biti dodatni trošak, za šta odgovornost snose odbornici koji su napustili zasedanje.

Inače, Izborna komisija opštine Odžaci u stalnom sastavu ima devet članova i isto toliko zamenika članova. Predloge za predsednika i zamenika predsednika Izborne komisije dala je odbornička grupa “Za evropske Odžake-Boris Tadić”, a to su Danilo Šćepanović (umesto Milorada Zrinića), odnosno Slobodan Svilenković. Ta odbornička grupa je dobila pravo da predloži još tri člana i dva zamenika.

Odbornička grupa “Naprednjaci-DSS” bi prema predlogu koji je dostavljen odbornicima trebalo da ima dva člana i tri zamenika člana Izborne komisije u stalnom sastavu. Po jednog člana i jednog zamenika člana Izborne komisije predložile su odborničke grupe SRS, “SPS-PUPS” i “Manjine”.

Za sekretara Izborne komisije predložena je Elena Turanski, a za zamenika sekretara Zorica Karanović.

Dodajmo da su na početku 55. sednice odbornici obavešteni da su Milivoje Pavlović (PUPS) i Todor Savić (SPO) pristupili odborničkoj grupi “Za evropske Odžake-Boris Tadić”, koja će tako u opštinskom parlamentu imati ukupno 12 odbornika.

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002