Studentima na ime regresa za putni trošak isplaćeno četiri miliona dinara

 Na ime regresa za putne troškove studentima iz opštine Odžaci koji svakodnevno putuju do fakulteta u toku školske 2012/2013. godine, prema podacima Odeljenja za društvene delatnosti Opštinske uprave Odžaci, iz opštinskog budžeta isplaćeno je nešto više od 3,95 miliona dinara. Ova sredstva su studentima uplaćena iz četiri puta, onom dinamikom kojom je novac stizao od Pokrajine, s obzirom da se radi o sredstvima koja se lokalnim samoupravama dodeljuju po konkursu koji raspisuje Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj.

gordana-lukic

Od oktobra do januara prošle godine, zaključno sa poslednjim mesecom 2012, pravo na regresiranu mesečnu kartu imala su 134 akademca. Nakon što su objavljeni rezultati konkursa za dodelu studentskih stipendija i kredita, 13 studenata iz opštine Odžaci je izgubilo ovo pravo jer su dobili studentsku stipendiju, odnosno kredit. To znači da je od januara pa do oktobra ove godine, pravo na regresirani prevoz imao 121 student.

Inače, školska godina za studente, tokom koje oni ostvaruju pravo na regresirani prevoz traje deset meseci, od oktobra do oktobra sa pauzom u julu i avgustu.

U Odeljenju za društvene delatnosti kažu da je na ovogodišnjem konkursu za ostvarivanje prava na regresiranje troškova prevoza studenata do sada zavedeno 138 zahteva. Rukovodilac Odeljenja Gordana Lukić ističe da taj broj nije konačan, iako je konkurs zvanično zatvoren 31. oktobra. Ona objašnjava da je onim studentima koji su podneli zahtev u predviđenom roku, ali uz nepotpunu dokumentaciju zbog toga što pre 15. novembra nisu mogli dobiti potvrdu da ne koriste usluge smeštaja u domovima, ostavljeno da dopune svoju prijavu.

Lukićeva dodaje da će rezultati konkursa za školsku 2013/2014. biti poznati do kraja ovog meseca, odnosno nakon što budu objavljeni rezultati konkursa za raspodelu mesta u studentskim domovima.

Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj je opštini Odžaci za prva tri meseca školske 2013/2014. godine (oktobar, novembar i decembar) odobrio 1.162.700 dinara i taj iznos biće podeljen studentima na ime regresa za putni trošak.

Podsetimo, pravo na regresiranje troškova prevoza studenata imaju samo akademci sa državnih fakulteta koji se školuju na teret budžeta, koji svakodnevno putuju do ustanova visokog obrazovanja i koji su prvi put upisali godinu studija. Uslov je da nisu korisnici studentskih stipendija i kredita.

 

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002