Održavanje puteva u zimskom periodu

  Protekle zime količine padavina u nekoliko navrata,  zahtevale  su dobro organizovanu  službu za raščišćavanje snežnih nanosa. Zimska služba u okviru JKP „Usluga“ u toku protekle zime, boljom organizacijom službe u odnosu na predhodne godine, dobro je funkcionisala u uslovima vanrednih situacija koje su bile proglašavane u određenim periodima velikih snežnih padavina. Zimska služba JKP „Usluga“ iz Odžaka u okviru svoje nadležnosti održava centralni put kroz središte opštine, a to je putni pravac Bački Brestovac – Kamarište na Dunavu kod Karavukova, što podrazumeva prolazak glavnim putem kroz Bački Gračac, Odžake i Karavukovo.

rasciscavanju ulica u Odzacima

U samom gradu Odžacima, nadležnosti održavanja puteva odnose se na centar grada i glavne saobraćajnice na pravcu prema Somboru, odnosno Somborsku ulicu, pravac prema gradskom groblju, železničkoj stanici i još nekoliko prometnijih ulica u gradu, ostatak grada se održava samo u zavisnosti da li će pripadnici zimske  službe  fizički postići ili ne. Ostale putne pravce održava preduzeće „Bačka put“.

Zalihe soli i rizle za period aktiviranja zimske službe iznosi 40 tona soli i 50 tona rizle, a naručeno je još 25 tona soli i 40 tona rizle, što je po rečima Darka Dukića rukovodioca  ove službe značajna količina za veliki deo sezone, a potrošnja naravno zavisi od vremenskih uslova. Pripreme za nastupajući period su izvršene, a vozila, jedan kamion, vozilo za zgrtanje snežnih nanosa i jedan rovokopač, pripremljeni su već ovog momenta. Na teritoriji opštine Odžaci za redovno održavanje puteva zaduženo je preduzeće „Bačka put“ koje poseduje bazu u Odžacima. U toku ove godine je mnogo više nego ranije učinjeno na sanaciji putnih pravaca, a pre svega ulica u samom gradu, kao i u  ostalim mestima opštine.

Štab za vanredne situacije koji je u nadležnosti predsednice opštine Izabele Šerić, formiran je i spreman da u slučaju vanrednih okolnosti sprovede postavljene zadatke, a ovde se i podrazumeva angažovanje svih raspoloživih vozila drugih preduzeća i preduzetnika.

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002