Dugoročni krediti za poljoprivrednike iz opštine Odžaci uz subvencionisanu kamatu

 Iz JP “Direkcija za poljoprivredu i ruralni razvoj” Odžaci obaveštavaju da je u toku podnošenje zahteva za dugoročne poljoprivredne kredite, za koje lokalna samouprava posredstvom te “Direkcije” subvencioniše kamatu. Zahtevi se do 1. decembra podnose “OTP banci” u Odžacima, sa kojom je “Direkcija” zaključila ugovor o realizaciji programa dugoročnih poljoprivrednih kredita.

otvaranje direkcije za poljoprivredu           1

Krediti su namenjeni za nabavku sistema za navodnjavanje, mehanizacije i protivgradnih mreža, podizanje višegodišnjih zasada, izgradnju plastenika, staklenika, pčelarstvo, izgradnju i nabavku opreme za hladnjače, nabavku matičnog stada i jata, izgradnju farmi u 2013. godini i za ulaganje u obrtna sredstva.

Minimalan iznos kredita koji može biti odobren po jednom korisniku je 300.000 dinara, a maksimalan 2.000.000 dinara. Krediti se odobravaju sa rokom otplate od pet godina, uz kamatnu stopu od 2,8 odsto na godišnjem nivou, uz primenu valutne klauzule.

U “Direkciji za poljoprivredu i ruralni razvoju” najavljuju skoro potpisivanje ugovora sa Garancijskim fondom AP Vojvodine o saradnji na realizaciji dugoročnih kredita namenjenih poljoprivrednicima iz opštine Odžaci, nakon čega bi u taj program trebalo da bude uključeno još nekoliko poslovnih banaka. Ujedno, pozivaju poljoprivredne proizvođače da se za više informacija o ovim kreditima obrate tom javnom preduzeću.

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002