Johanes Ajgner: Čestitam opštinskoj administraciji na rezultatima koji su vrlo ubedljivi

 Ambasador Austrije u Beogradu Johanes Ajgner danas je posetio Odžake. Tim povodom je u zgradi opštine organizovan radni sastanak sa rukovodstvom lokalne samouprave, na kome su ambasadoru prezentovani investicioni potencijali opštine Odžaci. Zatim je održana i zajednička konferencija za novinare, kojoj su osim uvaženog gosta prisustvovali predsednik Skupštine opštine Odžaci Miloš Pejčić, pokrajinski poslanik Predrag Cvetanović, zamenik predsednice opštine Nikola Krivokuća i pomoćnici predsednice opštine Vasil Nastoski i Nikola Blanuša.

ambasador austrije 1

Austrijski ambasador je ovom prilikom istakao da mu je, iako je prvi put u Odžacima, poznata istorija opštine Odžaci i rezultati koji su u protekle tri godine ostvareni na polju privlačenja investicija.

- Želim da čestitam opštinskoj administraciji na tim rezultatima koji su vrlo ubedljivi – rekao je ambasador Ajgner, istakavši da se rado odazvao pozivu da poseti opštinu Odžaci.

Predsednik Skupštine opštine Odžaci Miloš Pejčić je istakao da je Austrija vodeći strani investitor u Srbiji. Rekao je da su austrijske kompanije do sada u našu zemlju investirale više od dve milijarde evra i da zapošljavaju preko 20.000 ljudi i podsetio da jedna od njih, “Grajner pekedžing”, uspešno posluje u Odžacima.

- Mi smo ambasadoru Ajgneru prezentovali sve naše potencijale i sve ono što mi kao lokalna samouprava možemo da ponudimo svim kompanijama koje su zainteresovane da ulažu na ovoj teritoriji – kazao je Pejčić.

ambasador austrije               2

On je austrijskog ambasadora informisao da će se opština Odžaci, u okviru projekta prekogranične saradnje za promociju investicionih potencijala, u februaru predstaviti kompanijama iz Austrije na investicionoj misiji koja će biti organizovana u Beču.

Ambasador Ajgner je danas u pratnji predstavnika lokalne samouprave posetio i firmu “Grajner pekedžing” (Greiner Packaging), nekadašnji “Hipolplast”, gde je razgovarao sa jednim od suvlasnika ove kompanije Emilom Zorenčom i direktorom pogona Miroslavom Mickovićem. Oni su ga upoznali sa poslovanjem “Grajnera” u Odžacima, nakon čega je organizovan i obilazak proizvodnog pogona.

“Grajner pekedžing” u Odžacima trenutno zapošljava 137 radnika, a od kako je prošle godine preuzeo “Hipolplast” u tu fabriku je investirao preko sedam miliona evra, pre svega u opremu i tehnologiju.

Po rečima direktora Mickovića, kompanija izvozi 70 odsto proizvodnje, uz plan da u narednom periodu bude dostignut mesečni promet od preko milion evra. On navodi da će “Grajner” proizvoditi oko dva i po puta više komada proizvoda u odnosu na nivo proizvodnje “Hipolplasta”, dok će u finansijskom obimu to biti 4-5 puta više.

- Pogon u Odžacima je “Grajnerov” proizvodni centar za Jugoistočnu Evropu za termoformiranu i duvanu ambalažu i zajedno sa našom fabrikom u Novoj Pazovi koja je specijalizovana za brizganu ambalažu, prehrambenoj industriji nudimo kompletan proizvodni program plastične ambalaže – kaže Micković.

ambasador austrije               3ambasador austrije               4ambasador austrije               5austrijski ambasador 6ambasador austrije               7ambasador austrije               8ambasador austrije               8ambasador austrije               9ambasador austrije               10ambasador austrije               11

 

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002