Povratak ,,kudeljnog vlakna"

Odluka da se mašine za proizvodnju iz Slovenije 2010. godine prebace u Leskovac i da se tamo otvori pogon bila je iznenađenje, pošto je bilo za očekivati da se mašine dislociraju u Odžake,  gde smo uložili značajan novac za kupovinu hale u krugu Itesa i izgradnju trafoa. Uprkos odlasku na jug  Srbije, veze ,,kudeljnog kanapa" - Motvoza sa odžačkom lokalnom samoupravom nikad nisu prekidane - kaže za ,,Naše Novine" direktor preduzeća Motvoz u Odžacima Damir Trbojević. Istakavši da je jedan od uslova da prihvati mesto direktora bio da se proces proizvodnje iz Leskovca izmesti u Odžake, Trbojević kaže da je u toku proces pred sudom u Leskovcu i da od brzine donošenja pravosnažnog rešenja zavisi kad će otpočeti pripreme koje prethode otvaranju proizvodnog pogona Motvoz-a u Odžacima.

motvoz 1

Po rečima sagovornika ,,Naših novina", menadžment Motvoza je već pet puta pokretao sudske sporove pred nadležnim sudom u Leskovcu,  kako bi se donela odluka o povraćaju opreme i zaliha čija je ukupna vrednost oko 3 miliona evra koja je, po rečima Trbojevića, slovenačkoj kompaniji nasilno oteta od strane bivšeg partnera. Odluka da se pokrene proizvodnja na jugu Srbije doneta je pre svega iz ekonomskog interesa.

-Iz Leskovca nismo otišli svojom voljom, već zbog bezobzirnosti partnera  koji je od nas zatržio da ,,zaboravimo" na dugovanja i da partnerstvo krenemo iz početka. Pošto smo firma sa dugogodišnjom tradicijom i na tržištu smo prisutni od 1921. godine, nismo pristali na tu vrstu ucena i sad smo u iščekivanju odluke nadležnog suda u Leskovcu koja je, istini za volju, morala već biti doneta, pošto su probijeni svi zakonski rokovi - kaže Damir Trbojević.

Odbacivši priče da je Motvoz iz Odžaka 2010. godine otišao zbog nesporazuma sa lokalnom samoupravom, Trbojević kaže da slovenačka firma iz Odžaka nikad nije odlazila. U Odžacima je i dan - danas hala koju smo svojevremeno kupili. Nesuglasica sa čelnicima opštinske uprave nije bilo, čak naprotiv, i po zasnivanju proizvodnje u Leskovcu ostali smo u kontaktu - rekao je Trbojević, dodavši da je Lokalna samouprava u poslednje dve godine u delo sprovela niz značajnih infrastrukturnih zahvata, od  asfaltnog puta do izgradnje atmosferske kanalizacije čija je realizacija doprinela da objekat Motvoza u kom će biti smešten proizvodni pogon  bude u znatno većoj meri funkcionalan. Naglasivši da su Odžaci, u kojima je između dva rata formirana evropska cena kudelje, idealna sredina za proizvodnju polipropilenskog veziva za baliranje sena, slame, Trbojević kaže da će se u  proizvodnom pogonu Motvoza u Odžacima zaposliti oko 70 radnika.

motvoz 2motvoz 3motvoz 4motvoz 5

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002