Apel nadležnim državnim institucijama da spreče kupovinu glasova uoči lokalnih izbora

 Poštovani ministre, poštovani predstavnici Agencije za borbu protiv korupcije,  poštovani predstavnici medija i svih institucija koje se bore za uspostavljanje pravnog sistema u Srbiji, dužnost mi je da kao predstavnik građana u parlamentu Skupštine opštine Odžaci i kao predsednik Skupštine opštine Odžaci uputim apel povodom održavanja lokalnih izbora u Odžacima sredinom decembra 2013.

milos pejcic1

U poslednje dve nedelje, više od stotinu građana obratilo mi se direktno sa molbom da ih na neki način zaštitim od pritiska pojedinaca i organizovanih grupa koje prave spiskove za otkup glasova od građana naše opštine. Ovaj scenario već je viđen u Novom Sadu i na poslednjim izborima u Vrbasu. Duboko sam ubeđen da predstavnici MUP-a u Odžacima imaju operativne podatke koje su to organizovane grupe i ko su ti pojedinci koji žele da kupovinom glasova izmene volju građana. Takođe verujem da će Agencija za borbu protiv korupcije, institucije i mediji ozbiljno shvatiti ovaj apel i pomoći svim našim sugrađanima da bez pritiska i straha izađu na lokalne izbore. Ovim putem pozivam institucije koje se bave transparentnošću izbornog procesa da pošalju nezavisne posmatrače, kako se već unapred izrežirani scenario kupovine glasova na lokalnim izborima u Odžacima ne bi dogodio.

Takođe, upućujem poziv MUP-u da na dan izbora u Odžacima poveća broj svojih pripadnika kako bi se oni koji žele na nečastan način da sprovedu izborni proces okanili te namere. Ujedno bi se svi građani opštine Odžaci osećali bezbednije i sigurnije.                          

Kopiju zvaničnog dokumenta možete pogledati OVDE.

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002