Vasil Nastoski: Naš najveći rezultat i najveća nagrada je 600 novih radnih mesta.

 Slažem se da se moglo više  u nekim oblastima ali ako se uzme u obzir stanje u zemlji i činjenica da je dolazak novih investitora Sizifov posao ono što je urađeno u protekle, nepune, četiri godine prevazilazi sva očekivanja.

vasil3

Opština Odžaci se fokusirala na najvažniji zadatak, a to je otvaranje novih radnih mesta. Bilo je dosta skepse i zaista je težak zadatak bio dobiti sredstva za radnu zonu, rešiti infrastrukturu i paraleno pregovarati sa investitorima. Mislim da smo u tome u potpunosti u protekle, nepune, četiri godine uspeli, rekao je u intervjuu za ,,Naše novine”  pomoćnik predsednice opštine Vasil Nastoski.

Da li će građani znati da prepoznaju sve ono što ste uradili u protekle četiri godine?

Građani su to već prepoznali. Naš najveći rezultat i najveća nagrada je 600 novih radnih mesta, bolji obrt skoro svih malih preduzetnika u Odžacima kao i posebni programi brige o starijim sugrađanima i našim đacima čiji školski prevoz plaćamo već godinama. Prva smo opština po rastu zaposlenosti i jedina opština koja ima posebne programe solidarnosti. Mislim da je to dobar program i put koji treba nastaviti.

Kakav izborni rezultat očekujete 15. decembra?

Nezahvalno je u ovom momentu govoriti o krajnjim izbornim rezultatima. Opštinsko rukovodstvo  veruje da, zbog svega što smo uradili, možemo ostvariti dobar rezultat, a kakav će on biti ostavimo da o tome odluče građani.

 U jednom delu opozicije već su proglasili ubedljivu izbornu pobedu.

Neosporavam ni jednoj političkoj organizaciji  da se uljuljkuje pričama o ubedljivoj izbornoj pobedi i pre nego što su birališta otvorena. Ako su ubeđeni da će u naredne četiri godine voditi Lokalnu samoupravu bilo bi pošteno, umesto što se kriju iza imena lidera stranaka, da građanima kažu program i viziju daljeg razvoja opštine. Priče o sigurnoj pobedi 15. decembra koje šire pojedine partije služe isključivo u dnevno političke svrhe i ne shvatam ih ozbiljno.

Oko navodne kupovine glasova digla se velika prašina. Koliko ima istine da se pojedine stranke služe nedozvoljenim sredstvima?

Javna je tajna da postoji razgranato tržište glasova i da se sa trgovinom kreće nekoliko meseci pre izbora, a kulminira na sam dan glasanja. Nezvanično se čuje da je glas u Odžacima već dostigao vrtoglavu cenu od 15-20.000 dinara. I ne truguje se samo novcem, već i paketima pomoći, namirnicama, trguje se uticajem, preti se i zastrašuje, obećavaju se radna mesta. Ponosan sam na građane Odžaka koji sa rezignacijom govore o tome, a sa druge strane znam da ima mnogo ljudi koji neće odbiti novac ili neku drugu pomoć. I ne krivim toliko njih koliko te ljude koji siromaštvo i beznađe pretvaraju u politički kapital. Ukoliko su spremni da se bave takvim nečasnim i kriminalnim radnjama, zamislite tek šta bi radili da dođu na vlast!

Kakvi su planovi ukoliko dobijete još jedan mandat?

Plan je da se završe radovi na vodosnadbevanju svih naseljenih mestima, da se uredi centar Odžaka, završi asfaltiranje ulica u svim mestima, da se uradi rasveta i da se krene sa sekundarnim uređenjem za kojim naši sugrađani imaju veliku potrebu: uređenje parkovskih i zelenih površina, dečja igrališta, teretane na otvorenom. Mnogo je još ostalo da se uradi u zdravstvu, rekonstrukcije i nabavke aparata, kao i na polju kulture i turizma. Kultura i turizam stvaraju ambijent za razvoj mladih ljudi, treba uključiti sve naše uspešne pojedince, udruženja i KUD-ove. Tamburaški sabor u Deronjama je odlična slika kakav rezultat možemo da stvorimo zajedno.

U toku izbornih kampanja aktuelizuje se i neophodnost uspostavljanja takozvanog vertikalnog nivoa vlasti. Kakva je bila saradnja odžačke Lokalne samouprave sa Vladom AP Vojvodine?

Imamo partnerski odnos sa Vladom Vojvodine. Posebno smo u komunikaciji oko programa pomoći i restruktuiranja postojećih preduzeća. Ulažemo velike napore da sačuvamo svako radno mesto, a to je i naš zajednički cilj. Za sva sredstva Vlade Vojvodine i programe sekretarijata postoji ogromna konkurencija, ali smo uspeli da učinimo Odžake prepoznatljivim i da imamo dobre projekte koji tako i dobijaju podršku Vlade.

Da li je partnerski odnos uspostavljen i sa republičkom Vladom?

Osim sredstava iz SIEPe za Magnu, nismo imali veliku pomoć. Drago mi je što sada vidim da veliki broj funkcionera posećuje Odžake, ali je čudno da ne žele komunikaciju sa opštinom. Velika sredstva su uskraćena Odžacima već u toku 2013. godine i po već vidljivim nacrtima budžeta 2014. godine ne možemo se nadati velikoj pomoći.

Iz opozicije  neosporavaju da je u opštini Odžaci došlo do izvesnih pomaka međutim kažu da se moglo mnogo više.

Slažem se da se moglo više  u nekim oblastima ali ako se uzme u obzir stanje u zemlji i činjenica da je dolazak novih investitora Sizifov posao ono što je urađeno u protekle nepune četiri godine prevazilazi sva očekivanja. Potvrda toga je i u činjenici da je opština Odžaci svrstana u red najpoželjnijih sredina za strana ulaganja i da je nezaposlenost smanjena za oko 25 posto.

Mimo svih očekivanja dosadašnji tok kampanje protiče dosta mirno.

Želim da verujem da smo svi politički sazreli. Mi u Opštinskoj upravi nemamo potrebu da bilo koga napadamo niti da svojim političkim protivnicima upućujemo teške i neodmerene reči. Iza nas stoje rezultati koji su vidljivi svakom ko to želi da vidi. Lestvicu smo podigli na visok nivo i to će biti ,,domaći zadatak” za svaku buduću vlast.

......................................................................
izbori latinica
konkursi latinica
informator o radu latinica
kontakt centar latinica
informacije ojz latinica
euprava latinica
osobe sa invaliditetom latinicaobjedinjena procedura latinica
odluke latinica
budyet latinica

kap ulag baner

Baner-Odzaci-905x202

rfv

deca baner lat

zel savet lat

Моји Оџаци

Logo ROMACTED JP

SPG 002